20° Kapalı

Hemşehrimiz Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir AK Parti’den resmen aday oldu

Ilgın Gündemi - Şubat 19, 2015 5:20 pm A A

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, 7 Haziran’da yapılacak seçimler için AK Parti’den 25. dönem Milletvekili aday adayı oldu. Özdemir’in parti yönetimi tarafından aday olarak gösterileceği tahmin ediliyor.

***1424297905

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili genel seçiminde aday olmak için görevinden ayrılmıştı. Özdemir, aday adaylığı için başvurusunu ise bugün AK Parti Konya İl Başkanlığı’na giderek yaptı.

***

Özdemir, AK Parti Konya İl Teşkilatı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla Haziran 2015 seçimlerinde Milletvekili olmak için adaylık başvurusu yaptığını belirterek hedeflerini açıkladı.

***

İşte Özdemir’in aday adaylığı açıklaması:

***

Değerli Basın Mensupları, toplantımıza teşriflerinizden dolayı her birinizi ayrı ayrı saygıyla selamlıyor “Hoş geldiniz” diyorum. 2015 Haziran seçimlerinin vatanımıza, milletimize, insanımıza, Türk Dünyasına, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Birkaç yıldır devam ede gelen kuraklıktan sonra karlı, bol yağışlı bir kış mevsimi geçiriyoruz. Yağışların bolluk bereket getirmesini, çiftçimizin yüzünü güldürmesini, Toprak Mahsulleri Ofisimizin silolarının hububat ürünleriyle dolmasını diliyorum. Yolculuk yapanlara kazasız, maddi hasarsız ve Allah korusun can kayıpsız hayırlı yolculuklar diliyorum.

***

Sözlerime Çavuşçugöllü, Ilgınlı ve Konyalı olmaktan şeref duyduğumu belirterek başlamak istiyorum. Bu şehrin insanlarını, kent merkezinde veya kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, batısında en küçük yerleşim birimlerinde yaşayanlarına dek hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Konya dışında yaşayan hemşerilerime selamlarımı saygılarımı sunuyorum.

***

İzninizle öncelikle kendimi tanıtarak başlamak istiyorum. Ilgın İlçesi’ne bağlı Çavuşçugöl Mahallesi’nde 1961 yılında dünyaya gelmişim. Aile büyüklerimin beyanına göre tahminen 2-2.5 yaşlarında çocuk felci geçirmişim. Evliyim üç oğlum var. İlkokulu doğduğum yerde, orta öğrenimimi Ilgın Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldum (1984).

***

Lise çağlarında MTTB Ilgın Şubesinde değişik görevler yaptım. Yetmişli yılların sonunda ve seksenli yılların başlangıcında MSP Ilgın İlçe teşkilatı‘nda yer aldım, Ankara’da MSP Siyaset Akademisi’ni tamamladım. Genel Merkez Görevlisi olarakRP Nevşehir İl Teşkilatını kurdum.

Üniversite yıllarında Mehmed Zahid Koktu, M. Esad COŞAN, Emin Saraç, Lütfi Doğan, Ömer Lütfi Zararsız ve Mehmed Emir misali bir çok hocadan özel dersler aldım.

***

Hak Yol Vakfı’nın ve Seha Neşriyat’ın kuruluşunda çeşitli görevler ifa ettim. Gençlerin yetişmesine katkıda bulundum. İslam Mecmuası’nın yayım çalışmalarında yer aldım ve yıllarca Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yürüttüm. Kadın ve Aile, İlim ve Sanat, Gülçocuk dergilerinin yayın kurulu üyeliklerini üstlendim.

***

Şam’da 1985/86 eğitim öğretim yılında MEB öğrencisi olarak devam ettiğim Arap Dili ve Edebiyatı Enstitüsü’nü dereceyle bitirdim. Pek çok hocadan özel dersler aldım.

***

Yurda dönüşte İstanbul’a yerleştim. Yine gençlerin yetişmesi uğrunda gayret gösterdim. Hak Yol Vakfı “Araştırma İnceleme Enstitüsü”nün (Darü’l-Hadis) genel sekreterliğini sürdürdüm. İlim Yayma Vakfı’nda açılan “İhya” adlı müessesede “araştırmacı” sıfatıyla yer aldım. Şu anda, o dönemlerde yetişmesine katkıda bulunduğum yaklaşık 30 bilim adamı yurt içinde ve yurt dışında çeşitli üniversitelerde, YÖK’te görev yapmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ndeki İhtisas Kursu’nu ikmal ettim (1992). Tuba Kız Kur’an Kursu Karagümrük Şubesi’nde Hocahanımlara ve bir grup seçme öğrenciye Arap Dili-Edebiyatı ve İslam Hukuku dersleri verdim.

***

Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik ve Müftülük görevlerinde bulundum. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptım. Yönetim kademelerinde yer aldım.

***

Rize’de bir grup gönüllü ile Ensar Vakfı şubesini faaliyete geçirdim. İki dönem eş başkanlık görevini üstlendim, Basın Sözcülüğü yaptım, ardından yöneticilerinin talebiyle desteklerini resmi vazife almaksızın gönüllü olarak sürdürdüm.

***

Altı yıl önce Konya’ya döndüm. Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde çeşitli yöneticilik görevlerine ek olarak Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundum.

***

2006’da Doçent, 2011’de Profesör oldum. Birçok telif ve tercüme kitap, makale, bildiri yayınladım; tez yönettim; sempozyum düzenledim, konferans verdim, seminer çalışması ve ulusal ve yerel televizyon programı yaptım.

***

Türkiye Yazarlar Birliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi, Recep Tayyip ErdoğanÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesiyim.

***

Moğol İstilası (İstanbul 2005), adlı eserim Türkiye Yazarlar Birliği’nce İnceleme dalında “Yılın Yazarı” ödülüne layık görüldü. Arapça (Çok iyi), İngilizce (İyi), Farsça (Orta) bilmekteyim.

***

“SİYASET RİSK ALMA İŞİDİR”

***

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’deki bir karşılaşmamızda vurguladığı gibi siyaset bir risk alma işidir. Risk almayanlar başarılı olamazlar.Bunca başarılı, kendini ispatlamış, Konya için çalışmış ve daha bir çok projesi olan aday arasında yer almanın bir risk olduğunun elbette farkındayım. Fakat bendenizin de Konya için yaptıkları ve yapacakları var. Bu bakımdan bu erdemli yarışta yer almaya karar verdim. Aday adaylarının tamamına başarılar diliyorum. Yarışta yer aldıkları için tebriklerimi sunuyorum.

***

Nihai kararı millet verecek ve Cenab-ı Hak lütfedecektir. Konya’nın yıllar sonra bir Başbakan çıkarması yarışı daha da heyecanlandırmaktadır. “Bilge”Başbakanımızın varlığından ne kadar onur duyuyorsak o oranda güç alıyoruz.

***

“KONYALILAR ZEKİ KİMSELERDİR”

***

Güneş Gibi Bir Türkiye, Ay Gibi Bir Konya, 2015’ten 2023’e, 2023’ten 2071’e Kutlu Yürüyüş” şiarıyla yola çıktım.

***

Milletvekili seçilirsem insana yatırımı önceleyen ve tek bir ferdini kaybetmeden geleceğe emin adımlarla yürüyen bir Konya ve Türkiye için çalışacağım. Bu bağlamda her insanın bir âlem/bir dünya olduğunu ve bir insanı yaşatmanın bütün insanlığı yaşatmaya eşdeğer sayıldığını, devleti ebed-müddet kılabilmek için insanı ihya etmenin gerektiğini biliyorum. Bu sebeple gençlik, eğitim ve aile politikalarına özellikle eğileceğim.

***

Konyalılar zeki, atak ve karizmatik kimselerdir. Henüz bazı hasletlerini ortaya çıkaramamışlardır. Eğitim imkânlarının artırılması ve fırsat verilmesi halinde memlekete, millete asil, fedakâr ve üstün hizmetler sunacaklarına inanıyorum.

***

Konya için yapmak istediklerimin bir kısmını özetle bir broşür halinde sunuyorum. İleride açıklayacağım projelerim de vardır. İnşaAllah fırsat verilirse bunları hayata geçirmek için çalışacağım.

***

Delegelerimize temayül yoklamasında destek vermeleri çağrısında bulunuyorum.

***

Katılımınız ve ilginiz için teşekkür ediyor, desteklerinizi bekliyor, tekrar saygıyla selamlıyorum.

***

Bu haber 1841 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:20 pm A A
BENZER HABERLER