13° Kapalı

Hastane 18 Uzman Hekim ve 8 Pratisyen Hekimle Hizmet Vermekte

Ilgın Gündemi - Ocak 13, 2017 9:28 am A A

DR. VEFA TANIR ILGIN DEVLET HASTANESİ
“18 Uzman Hekim ve 8 Pratisyen Hekimle Hizmet Vermekte”

Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesi çeşitli branşlar da 18 Uzman Hekim ve 8 Pratisyen Hekimle Ilgın halkına görev veriyor. Bu ara da Fizik Tedavi Ünitesinin açılma çalışmaları sürerken 1 Fizik Tedavi uzmanı da hastane de görevin başında.
Özellikle son zamanlarda dile gelen konulara bir açıklık getirmek için Gazetemiz Yeni Ilgın Postası Yazı İşleri Müdürü Sıtkı Çiftci hastane de kaç doktorun görev yaptığını öğrenmek için Hastanenin birimlerini tek tek gezdi. Şuan için Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesinde; çeşitli branşlar da 18 Uzman Hekim ve 8 Pratisyen Hekim ve 1 Fizik Tedavi uzmanı görev yapmakta. Son günlere Eleştirilere maruz kalan Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesinde şuan için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı atanmamış durumda. Bu durum da ya Akşehir yada Konya Kamu hastanelerine sevkle yapılmakta.
Anlayamadığımız konulara açıklık getirmek ve tarafsız bir habere imza atmak için çeşitli konulara ve hastane de doktor olup olmadığını öğretmek için özel bir habere imza attık.

YORUM: SITKI ÇİFTCİ

Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesi 15 Temmuz Kalkışması ile Sağlık Bakanlığının içinde ayıklamaya gittiği dönem de Eksikliğin hissedildiği branşlar da doktor bulunduramamanın sıkıntısı içine girdi. Günümüze baktığımız da ise; çoğu branşta Uzman ve Pratisyen Hekimin görev yaptığını görmekteyiz. Arkadaşlar günümüze baktığımızda Hastanemiz Büyük görünümü ile çevreden geçenlere örnek temsil ederken, iç kısımdan ise 5 yıldızlı bir otel ’in konforunu yüklenmiş durumda. Eleştirilere ve şikâyetlere her zaman açık olan bir yönetim ve işini layıkı ile yapmak isteyen sağlık çalışanları yer almakta. Ama sokağa çıktığımızda ise sanki bu hastane bizim değilcesine eleştirebiliyoruz.
Unuttuk galiba SSK kuyruklarında küçük cam pencereler de sıra alıp beklediğimiz günleri. Unuttuk galiba 3-4 gün önceden sıra alıp saatlerce sıra beklediğimiz günleri. Bir kurum eleştirilecekse layıkı ile yapılmalı. Ya herşeyi bir kenara bırakalım. Doktoru ilçemizde tutmak için ilçenin yaşanır duruma ve sosyal bir çehre ile donatmak gerekir. Doktorlar bu gün günü birlik Konya ya gidip geliyor. Eleştiri yapılacaksa bu ilçenin mülki amirleri var. Bugüne kadar yapılan işleri Ilgın için yapılanları sormak gerek. Bana öyle geliyor ki; müteahhitler de olmasa Ilgın’ın çehresi günden güne kötüye gidecek.
Konuya geri dönmek gerekirse; Şunu anladık ki hastanenin uzak olmasından dolayı bazı sağlık kesimleri rahatsız olup hastaneyi karalama kampanyası başlatmış. Sağ da solda çeşitli söylettiler çıkarıp doktor yok, otobüs yok, minibüs yok, ambulans yok diye ancak küçük insanların düşüneceği çabalara girmişler.
Ülke olarak birbirimize sahip çıkacağımız bir dönemde orayı burayı çeşitli sosyal medyalar da karalamaya gerek yok. O hastane; doktoru olmasa da olsa da bizim. Olmadığı zaman beraber gideceğimiz merciler de belli. Gelin gazetemizi çağırın mülki amirlere beraber çıkıp sorularını soralım. Ama ülke de zaten bir sıkıntı var önce ülkemizin sıkıntısını açması için el ele verelim. İlçemizde Kurumlarımıza yapılan hizmetlere sahip çıkalım.

Haber: Ilgın Postası Sıtkı Çiftçi 

Bu haber 1554 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:28 am A A
BENZER HABERLER