16° Kapalı

Eski Ucarı Muhtarı Tekrar Aday Oldu

Ilgın Gündemi - Ocak 23, 2014 9:45 am A A

Ucarı Mahallesi eski muhtarı ve Muhtarlar Derneği Kurucusu aynı zamanda ilk başkanı ve Onursal başkanı Özer Kurşun , Ucarı mahallesini yönetmek için tekrar muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Eski Ucarı Muhtarı Tekrar Aday Oldu

Eski Ucarı Mahallesi Muhtarı Özer Kurşun, bu işe yabancı olmadığını, 1999 yılından 2009 yılına kadar Ucarı Mahallesinde muhtarlık yaptığını belirtti. 10 yıl boyunca yaptığı muhtarlık görevine tekrar dönmek istediğini belirten Kurşun, kendi zamanında yapılan çalışmalardan bahsetti.Ucarı mahallesinde uzun bir dönem muhtarlık yaptım, o yüzden mahallemin sorunlarını çok iyi biliyorum ve sorunların çözümü konusunda daha önceden olduğu gibi seçildiğim takdirde de başarılı olacağıma inanıyorum. Muhtarlık yaptığım 10 yıllık dönem içerisinde, birçok işlerin yapılmasına vesile oldum.Ilgın Muhtarlar Derneğini 2007 yılında kurduk.Başkanlığını yaptığım dönemde Muhtar arkadaşlarımla ve diğer Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte Teröre Lanet Şehit’e Ve Bayrağa Saygı mitinginde Dernek olarak ev sahipliği yaptık.Mehir Vakfı ile birlikte çeşitli düğün törenleri yaptık.2008 yılında kuraklık nedeniyle yağmur duası gibi topluma yararlı faaliyetler yaptık.Derneğimiz halen topluma yararlı faaliyetler yapmaktadır.Çiftçilerimiz de bildiği gibi tarımsal faaliyetlerde derneğimiz aktif olarak 2013 haşhaş yazılımlarını yapmıştır.Kısaca Ilgın’ımızın yararına olan hizmetlerde var oldum ve olmaya devam edeceğim. Bu yüzden, Ucarı mahallesinde yaşayan tüm vatandaşlarımın oylarına tekrar talibim” dedi.

Özer Kurşun Kimdir ?

18/07/1968 Yılında Ilgın ilçesi Ucarı mahallesi 18 nolu evde dünya ‘ya geldim.İlk,orta,lise eğitimimi ılgında tamamladım.1986 Yılında Selçuk Üniversitesi MYO(Meslek Yüksek Okulu) Makina bölümüne devam ettim.Aynı zamanda mesleği marangoz ve doğrama olan babamın yanında iş hayatına atıldım. Evimin ve işimin aynı mahallede (ucarı) olması sebebiyle hem ucarı mahallesi sakinlerini daha yakından tanımaya,hemde mahallemizin sorunlarını daha yakından görme şansını yakaladım.18/04/1999 yılında yerel seçimlerde, mahalle halıkının ısrarları ile muhtar adaylığımı koyarak seçildim.İki dönem üst üste (10 yıl) mahalleme ve insanlarıma hizmet etme şerefine nail oldum.Muhtarlık yaptığım dönemlerde ticarete’de devam ederken mahalle sakinlerini yakinen tanımış olmam sebebi ile,mahalle ile ilgili yapılacak hizmetlerde mahalle halkının görüş ve desteklerini alarak mahallemiz için daha iyi hizmet yapma adına,mahalleli ve ben el ele birçok sorunun üstesinden gelmeyi başardık. Muhtarlık yaptığım dönemde kaymakamlık nezdinde insan hakları kurul üyeliği, (insan hakları üyeliği) Eğitim danışma kurullarında görev süresi boyunca temsil görevini yürüttüm.2007 yılında muhtarlar olarak daha iyi hizmet verme adına hayata geçirdiğim muhtarlar derneği başkanlık görevini yürüttüm.Halen muhtarlar derneğinin onursal başkanıyım.2004 yılında bir muhtarın mahalle sakinleri devlet arasında tecrübe ve eğitimli bir köprü olması gerekir gerçeğine müdahil olarak Açıköğretim Üniversitesi İktisat Fakültesine başladım ve devam ettim. Mahalle halkının yoğun talebini göz ardı edemeyeceğim gerçeği ortaya çıkınca tekrar aday olarak çalışmalarıma başladım.Evli ve iki çocuk babasıyım. IHH

Bu haber 1997 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:45 am A A
BENZER HABERLER