26° Kapalı

Ertaş, basın mensupları ile kahvaltıda biraraya geldi

Ilgın Gündemi - Kasım 28, 2018 11:57 am A A

İnegöl eski Vergi Dairesi Müdürü, AK Parti Ilgın Belediye Başkan aday adayı Yalçın Ertaş, ilçede görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Ilgın’da doğmuş, Ilgın’da büyümüş, Ilgın’ın havasıyla suyuyla kendini yetiştirmiş bir Ilgın sevdalısı olduğunu söyleyen Ertaş konuşmasında şunları kaydetti;

“Bugün karşınızda AK Parti ILGIN Belediye Başkan aday adayı olarak bulunuyorum.

Ilgın’da doğmuş, Ilgın’da büyümüş, Ilgın’ın havasıyla suyuyla kendini yetiştirmiş bir Ilgın sevdalısı olarak sizlerin karşısındayım..

Önce ILGIN Öncü ILGIN

Başta termik santral olmak üzere istihdam oluşturacak yatırımların sonuna kadar takipçisi olacağız. Benim hemşerim burada doğduğu gibi yine Ilgında doyacak. Ilgının hakkını başta Konya olmak üzere Ankara’da da sonuna kadar takip edeceğiz. Çobankayadan Gökçeyurta, Yorazlardan Gökbudak’a kadar 1394 kilometrekarenin her bir metre karesinin hakkını müdafaa etmek boynumuzun borcudur. Gökçeyurttaki bir amcamız, yolu bozuk olduğu için camisine gidemiyorsa bize uyku yok. Benim hemşerim evladının işi ile ilgili dertleniyorsa o dert aynı zamanda benimdir. Başka şehirlerde arabasının markasını ve modelini yükseltmenin telaşında olurken benim Ilgınlım bisiklet almakta güçlük çekiyorsa, bu farkı kapatmak benim boynumun borcudur.

Benim Ilgınlım hastane ihtiyacı olduğunda en iyi cihazlar en yetişmiş doktorlarla muhatap olacak. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Ilgın olarak üreteceğiz, hem de çok üreteceğiz. Ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı dağlayacağız. Ama benim Ilgınlı evladım daha iyi okullarda okuyacak, daha iyi mevkilere gelecek. Onun ailesini sevindirmek elbet bizim de görevimiz. Biz en az yüzde yetmişin oyunu alacağız, ama yüzde yüzün gönlünü..

Bugün sizlere Aday seçilmemiz durumunda gerçekleştirmek istediğimiz bazı vizyon projelerimizi de açıklamak istiyorum.

Bizler önceliğimizi Ilgın’ın ekonomik gelişimine önem vereceğiz. Özellikle Ilgın’daki Hamam Dağı’nı bu ilçenin önemli bir turizm bölgesine dönüştüreceğiz. Hamam Dağı üzerinde kuracağımız Cam seyir terasları ile bölgeye yeni bir zenginlik katacağız. Yine Hamam dağı üzerinde kafeler, hobi evleri inşa edip yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek açık ve kapalı termal havuzlar inşa edeceğiz.

Hamam dağı çevresinde yapacağımız sosyal alanlar ile yeni iş sahaları ortaya çıkaracak ve ciddi bir ekonomik kalkınmanın ateşini fitillemiş olacağız.

Turizme destek olmak amacıyla mevcut kaplıca merkezimizi baştan aşağıya yenileyecek ve modern bir görünüme kavuşturacağız.

Yine Ilgın’ lı vatandaşlarımızın ekonomik kalkınması için Yeni OSB’sine ciddi anlamda katkı vereceğiz. Hedefimiz 5 bin vatandaşımızın iş sahibi olacağı bir sanayi bölgesini ortaya çıkarmak olacaktır. İş dünyasının bölgeye yatırım yapmasını sağlayacak ciddi projeler hazırladık. Uzun yıllardır göç veren Ilgın, projelerimiz hayata geçirildikçe göç almaya başlayacak ve yakın zamanda Konya’nın en popüler ilçelerinden biri haline gelecektir.

Değerli Hemşerilerim bir taraftan sanayide yeni atılımlar yaparken diğer yandan tarım ve hayvancılıkla ilgili de güzel müjdelerimiz olacak.

Tarım ve hayvancılığa ciddi katkılar sağlayacak önemli projelerimiz var. Et ve Süt ürünleri entegre fabrikası kuracağız. Hayvancılık İhtisas Organize Besicilik Bölgesi oluşturulmasına öncülük edeceğiz. Kendi markamızla tüm Türkiye’ye hatta yurt dışına ürünlerimizi satacağız. Yine meyvecilik alanında da benzer çalışmalara imza atacağız.

D-300 karayolu üzerinde Organik Pazar yeri kuracağız. Kırsal bölgedeki vatandaşlarımızın ürünlerini ilk elden satmalarının yolunu açıp, komisyoncuları ortadan kaldıracağız.

Eğer bu görev bizlere emanet edilirse gençlerimize ve spor kulüplerimize de önemli katkılar sağlayacağız. Liseye ve üniversiteye geçiş sınavlarında ülkede dereceye giren öğrencilerimize; kuracağımız Ilgın Tanıtım

Fonu’ndan daire hediye edeceğiz. Yine Ilgın’ımızı temsil eden spor kulüplerine yine başarıya göre maddi yardımda bulanacağız.

“Güleryüzlü, Hızlı ve Çözüm Odaklı Belediye” anlayışıyla hareket edeceğiz. Mazeret üreten değil, bürokrasiyi minimize ederek yaşayan her ferdin mutlu olacağı bir kurum oluşturacağız.

Kısacası Ilgın’ımızın artık yeni bir hikayesi olacak. Bu hikayeyi birlikte yazmak için gelin bu kardeşinize destek olun. Beni nasıl önce büyütüp sonra okutup bu ülkeye hizmet etmek için farklı şehirlere gönderdiyseniz, şimdi bu okutup büyüttüğünüz kardeşinizin edindiği tecrübeleri hizmet olarak Ilgın’a aktarmasını sağlamanızı sizlerden talep ediyorum.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder, adaylık sürecimizin önce Ilgın’ımıza, sonra ise Konya ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’dan(c.c) niyaz ediyorum. Saygılarımla..” ifadelerine yer verdi. 

 

 

Bu haber 2680 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:57 am A A
BENZER HABERLER