14° Kapalı

En Tatlı Mesai

Ilgın Gündemi - Haziran 13, 2017 2:13 pm A A

 

Ramazan Bayramı Yaklaştı Pastanecilerin Bayram Mesaisi Başladı.

Ilgın’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala sipariş edilen ‘Bayram Baklavası’nın üretimi için pastaneciler yoğun şekilde çalışıyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla, tatlı siparişi alan pastanecilerde ramazan tatlısı bayram baklavası yoğunluğu yaşanıyor.  Lale Pastanesi  aldığı yüzlerce tepsi baklavayı Arife gününe yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Bayram için iki hafta öncesinden tatlı siparişlerini almaya başlayan geleneksel damak tatlarının üretildiği işletmelerde, talebin fazla olması nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Yıllardır ilçemize faaliyet gösteren Lale Pastanesi, Ramazan tatlısının yanı sıra bayramlık baklava siparişleri için yoğun bir mesai harcıyor. İşletme sahibi İsmail Bardakçı, Ilgın’da Ramazan ayında iftar ve bayram sofralarının baklava çeşitleri ile şenlendiğini dile getirdi. Deneyimli tatlı ustalarının elinden çıkan yöresel lezzetlerin ilgi gördüğünü dile getiren Bardakçı, “Ramazan ayı boyunca çeşitli tatlılarla ilçe halkımıza hizmet verdik. Ramazan ayı boyunca kazandibi, güllaç, lokma, traliçe, tulumba gibi ürünleri raflarımızdan hiç eksik etmedik.  Şimdilerde isi Bayram baklavası siparişleri almaya başladık, arife gününe kadar tüm siparişleri hazırlamış olmamız gerekiyor. Var gücümüzle bunun için çalışıyoruz. Tatlılarımızın hepsi cevizli ve kullanılan malzemeler birinci sınıf” diye konuştu.

SİPARİŞLER ARTIYOR

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle hazırlıklara başlayan Ilgınlılar, misafirlerine ikram etmek için çeşitli tatlı türleri siparişi vermeye başladı. Bayrama yetiştirilmek üzere vatandaşlardan yoğun siparişler alan tatlı ustaları, siparişleri zamanda yetiştirmeye çalışıyor. Bayram öncesinde yoğun bir şekilde baklava siparişi aldıklarını ifade eden Bardakçı: “En çok siparişi baklavada alıyoruz. Özellikle de tepsi siparişi veriliyor. Fiyatlarımızın uygun olması vatandaşlara cazip geliyor. Bunun yanı sıra, baklava yapımında kullandığımız malzemeler ise kalite açısından en üst seviyede. Yaptığımız hiçbir tatlıda glikoz kullanmıyoruz. Ramazan Bayramı nedeniyle kapasitemizi arttırdık. Tüm siparişlerimizi arife gününe yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1484 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:13 pm A A
BENZER HABERLER