Açık

Demokrasi şehitleri için Gelincikana Dağı’na tırmandılar

Ilgın Gündemi - Temmuz 19, 2018 12:09 pm A A

 Farklı ilçelerden bir araya gelen dağcılar, bölgenin zorlu dağlarından Gelincikana’ya tırmanarak 15 Temmuz şehitlerini andı.

Bir grup dağcı, 15 Temmuz şehitleri anısına “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma” sloganıyla tırmanış düzenledi.

Ilgın Doğa Sporları Kulübü (ILDOS) ile Aktif Dağcılık Kulüpleri tarafından düzenlenen tırmanış kapsamında farklı ilçelerden bir araya gelen dağcılar, kent merkezinde toplanarak Sultandağı ilçesindeki Gelincikana Dağı’na doğru harekete geçti.

Sabah başlayan ve yaklaşık 5 saat süren tırmanışın ardından 2 bin 675 rakımlı zirveye ulaşan grup, Türk bayrakları açarak “15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmetle Minnetle Şükranla Anıyoruz” hatıra defterini yazarak 15 Temmuz şehitlerini yad etti.

Dağcılardan Mehmet Karapınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı ilçelerden bir araya gelen, iki spor kulübünden dağcılarla zirve tırmanışı yaptıklarını belirterek, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet diledi.

Etkinliğe Akşehir’den katılan Bayram Çini ise yaptığı açıklama da şunları kaydetti;’’Dağlarında özgürlük yoksa bir Vatan’dan bahsedilemez, düşüncesiyle hür ve özgürlüğümüz adına zirvelerde olmanın mutluluğunu bu yılda çok şükür zirve de yaşadık. Ilgın’dan , Sultandağı’ndan, Yeşil Çiftlik’ten, Kırca’dan katılan tüm dostlarımıza teşekkürlerimi sunarım. 5 saat traktörle seyehatin ardından 5 saatlik bir tırmanışla zirveye ulaştık. Kırca Muhtarımız Abdullah Başaran beye bizlere traktör sağlayıp ilgilendiğinden dolayı da sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bu Vatan siz gibi hizmet etmek için çaba sergileyen altı üstü dağa çıkmak gibi basit düşüncelerde olmayıp bu mukaddes amaç için 15 Temmuz Şehitlerimiz destek olan büyük yüreklere ihtiyacımızın ne kadar çok olduğunu bir kez daha anladık’’dedi.

 

Bu haber 2153 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:09 pm A A
BENZER HABERLER