18° Kapalı

Chp Ilgın Belediye Başkan Adayı Mustafa Kozan 30 Mart Yerel Seçimlerini Değerlendirdi

Ilgın Gündemi - Nisan 8, 2014 8:59 am A A

Öncelikle ilçemizde ve ülkemizde 30 Martta yapılan seçimlerin sonuçlarının Ilgın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Bilindiği gibi 01 Şubat’da Belediye başkan Adayı olarak ilan edilmemden sonra başlattığımız çalışmayı seçim yasaklarına kadar devam ettirdik. Gecemizi gündüzümüze kattık, kar yağmur çamur dinlemedik. Binlerce hemşerimiz ile Kasabalarda,köylerde işyerlerinde, evlerinde, yolda, sokakta görüştük. ilçemizin sorunlarını ve bunları çözmek için projelerimizi anlattık. Bu süreçte hiçbir zaman genel politikaya girmedik, özenle yerelde kalmaya çalıştık ve kaldık da. Hemşerilerimizden çok da iyi destek aldık, sağ olsunlar sofralarında ekmeklerini paylaştılar, çaylarını ikram ettiler. Bu kampanya döneminde şimdiye kadar yaşadıkları çalıştıkları yerleri görme fırsatımız oldu. Bu seçim nedeniyle hem ilçemizin genel verilerini, hem komşu ilçelerimiz ile karşılaştırma fırsatımız oldu. Yine bu seçim nedeniyle ilçemizdeki Kimlerin nasıl zor şartlarda çalıştığını gördük.

Adaylığımın başlangıcından beri geçmiş deneyimler sonucu sadece CHP oylarıyla yerel seçimin kazanılmasının zor olduğunun bilincindeydim. Bu nedenle CHP seçmeni dışındaki vatandaşlarımızdan da destek istedik. Zaten belediye meclisi adaylarını belirlerken de partizanlıktan uzak mesleki dağılıma ve toplumun tüm kesimlerinin kabul edeceği kişiler olmasına dikkat ettik. Toplumun büyük kesiminden de gerek şahsım gerekse meclis üyelerimiz hakkında övgülü sözlerle karşılaştık.

Seçim kampanyası döneminde de diğer partilere ve adaylara karşı hiçbir zaman etik dışı söylemlerde bulunmadım. Ve kampanya döneminde elimizdeki kısıtlı bütçeyle karşımızdaki büyük iki ekonomik güce karşı mücadele ettik. Kadın kolları, gençlik kolları ve diğer bizlere katkı sağlayan partili partisiz destekçilerimizle çok ciddi, güzel bir dönem yaşadık. hiçbir çıkar beklentisi olmadan kendilerinin, çocuklarının ve yakınlarının sağlık sorunları olsa dahi büyük bir özveri ile çalışarak destek istediler.

Her ne kadar biz seçimi yerele indirgemeye çalışsak da genel ülke politikası nedeniyle seçimler adeta referanduma dönüştürüldü. AKP’yi yıkmak amacıyla hangi şehirde hangi parti güçlüyse onu destekleme kampanyaları yapıldı 2011 seçimlerinde ilçemizde MHP ile oylarımızın yaklaşık benzer olması adeta unutularak CHP kayıtlı üyeleri bile maalesef MHP’ye destek olması gerektiği şeklinde fikirler söylentiler çıkarıldı. Biz bunu daha önceki seçim sonuçlarını ısrarla söylememize rağmen diğer partinin ekonomik olarak aşırı reklam kampanyaları kendi taraftarlarımıza, partililerimize bunu anlatamadık maalesef. Benim MHP’ye destek amacıyla defaten istifa edeceğim, hatta seçim günü bile istifa ettiğim haberlerinin önüne geçemedik. Sonuç olarak bize diğer siyasal partiye oy vermiş ve ideolojik olarak sağ kesimden oy beklerken maalesef kendi tabanımızı bile tutamadığımız gerçeğiyle karşılaştık. Bunun gerekçelerini de parti içi toplantılarda tartışacağız elbette.

Ye­rel se­çim, ge­nel se­çim ha­va­sı­na bü­rün­dü­rül­dü. Or­ta­ya çı­kan ses ka­yıt­la­rı­nın kır­sal­da et­ki­si ol­ma­dı­ğı gi­bi Baş­ba­ka­n’­ı sa­hip­len­me ref­lek­si­ni ge­liş­tir­di. AKP adayı ken­di­si­ni, pro­je­le­ri­ni hiç an­lat­ma­dı. Tek söy­le­dik­le­ri ‘Baş­ba­ka­nı ye­dir­me­ye­li­m’ ol­du. Ya­ni, ra­ki­bi­miz Baş­ba­kan­dı.

CHP seçim kaybetmemiştir. Sadece kazanamamıştır. Çünkü, kaybetmek için o koltuğun size ait olması gerekir. Sadece bize ait olmayan bir koltuğu kazanamadık. Recep Tayyip ERDOĞAN, televizyonlardan adeta siz bırakın benim adaylarımın yeteneksiz ya da yetenekli olduğuna karışmayın, bana oy verin, ben madurum, ben çaldım çırptıysam Türk halkı için çaldım dercesine çalıştı. Bunu da başardı. Bizde Ilgın’da Recep Tayyip ERDOĞAN’a karşı yarıştık.ve maalesef kaybettik.

sonuç olarak seçim kampanyamız boyunca destek olanlara bir kez daha teşekkürlerimi bildirir seçim sonuçlarının hepimize hayırlı olmasını dilerim.

Bu haber 1744 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:59 am A A
BENZER HABERLER