13° Kapalı

Cansuyu Arakan Kamplarında kurbanları keserek dağıtımına başladı

Dünya'dan Haberler - Ekim 30, 2012 6:34 pm A A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cansuyu Arakan Kamplarında kurbanları keserek dağıtımına başladı

Emanet kurbanlar kesildi, etleri muhtaç mültecilere dağıtıldı

COX’S BAZAR

Bütün engellemelere rağmen Bangladeş’teki Arakanlıların barındığı mülteci kamplarına giren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği heyeti, Türkiye’den teslim edilen kurbanları keserek dağıtımlarına başladı.

150 KASAP BİRDEN ÇALIŞTI, KURBANLAR KESİLDİ

Onbinlerce Arakanlı mültecinin barındığı Kutupalong kampına girerek 6 ayrı bölgede tespit edilen kurban alanlarına kurbanlıklarını taşıyan Cansuyu heyeti, 150 civarındaki kasapla bütün kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurban Bayramına Türkiye’den 2 gün sonra giren Bangladeş’te ilgili bakanlığın özel talimatı nedeniyle Türk yardım kuruluşlarına Arakan mülteci kamplarında kurban kesim alanlarına girmelerine müsade edilmemesine rağmen bir yolunu bularak 3 kişilik heyetini gönderen Cansuyu, buradaki emanet kurbanları kesmeyi başardı.

Kurban kesimi ve dağıtımının ardından Bangladeş’in çeşitli bölgelerindeki kurban kesimlerine de başlayan Cansuyu’nun 26 kişilik heyeti, buralardaki kesimleri de kısa sürede bitirecek. Kesimlerle birlikte ihtiyaç sahiplerine kurban etlerinin dağıtımlarını da gerçekleştiren Cansuyu, yetimleri de unutmadı. Çok sayıda yetimhanede çocukları sevindiren Cansuyu, Türkiye’den emanet edilen sadaka ve zekat gibi paraları da dağıttı. Çocukların bayramlıklarını da karşlayan Cansuyu, miniklerin oyuncak ve diğer hediyelerini de dağıttı.

EMANETLER YERLERİNE ULAŞTI

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2012 Bangladeş Kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Ankara Temsilcisi Şükrü Gök, “Bangladeş hükümetinin ve polis teşkilatının bütün engellemelerine rağmen Cansuyu olarak Arakan kamplarına ilk giren yardım kuruluşu olduk. Kampa giren heyetimiz içerisinde Anadolu Ajansı Muhabiri Erdem Gültekin de bulunduğu için olayların yakın şahididir. Biz Cansuyu olarak, Türkiye’den Arakanlı kardeşlerimiz için kurban bağışında bulunan hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini hakkıyla yerine ulaştırdık. Allah kurbanları kabul etsin. Gerçekten de bu kamplarda zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı mülteci kardeşlerimizin çok ihtiyacı var. Burada bulunan her insan mutlaka yardıma muhtaç durumda. Bütün dünya Müslümanlarının buradaki Müslümanlara yaşam mücadelesinde destek vermesi ve yardım etmesi gerekir. Bu siz Müslümanlar için bir zorunluluktur. Herkes az-çok demeden yardımda bulunmalıdır” diye konuştu.

Bu haber 1627 kez okundu.
Dünya'dan Haberler - 6:34 pm A A
BENZER HABERLER