13° Kapalı

Bu habere çok şaşıracaksınız ‘belediye başkanlığına yeni aday’

Ilgın Gündemi - Aralık 9, 2018 8:00 pm A A

‘belediye başkanlığına yeni aday’

Yerel Seçimlerim yaklaştığı ve adayların netleştirilmek için çalışıldığı bugünlerde kulislerde Necmettin Erbakan Üniversitesi (KMÜ) Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın ismi konuşulmaya başlanıldı.

Karataş, Ilgın Belediye Başkanılığı’na aday mı?

Prof Dr. Mehmet KARATAŞ, Konya ve Ilgın’da tanınan, sevilen ve halkla ilişkisi çok iyi olan bir isim.  Yerel seçimlerden başarılı bir şekilde çıkılması için özellikle tanınırlığı yüksek olan isimler üzerinde durulduğu bilinmektedir. Bu kapsamda; parti üst yöneticilerinin Mehmet hoca ile konuştuğu ve aday olması için teklif götürdükleri söylenilmektedir.

Konya’mızın duayen gazetecisi Rıdvan BÜLBÜL, Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ için şunları söylüyor : “Prof. Dr. Mehmet Karataş, atılımcı, çalışkan değerli bilim adamı. Belirgin özelliklerinden biri de vefasızların kol gezdiği günümüzde bu duyguyu öne çıkaran hemşehrilerimizden biri. Yaklaşımları, alçak gönüllülüğü ve üretkenliği ile saygı duyulan bölge insanı. Ona,Yörenin 2. Vefa Tanır’ı demek de doğrudur. Yetişmesi ve bu günlere gelmesinde Dr. Tanır’ın büyük katkısı var, o da Vefa Tanır’a vefa göstermeyi ihmal etmiyor. Ilgın Belediye Başkanlığı için adı için geçti; aday olmadı Milletvekilliği adaylığına hazırlanıyordu; sevindik, dedik ki; İkinci Vefa Tanır geliyor!

Aday olmadı, ince eledi sık dokudu; ölçtü ve biçti; siyaseti değil, bilim yolunu, eğitim ve öğretim alanındaki hizmetleri öne aldı.”

Gazeteci Rıdvan Bülbül’ün dediği gibi; Prof. Mehmet  Karataş ile ilgili kamuoyunda çok olumlu bir izlenim var. Yeni bir yüz olması, yüksek deneyime sahip olması,  üretken olması, vefalı olması, alçak gönüllü olması, başarılı olması, halkın dilini kullanması, halkın içinden birisi olması en büyük avantajı.

Uzun yıllar yöneticilik yapan Prof. Dr. Mehmet Karataş çeşitli alanlarda Konya ve  Ilgına yaptığı hizmetlerine devam etmektedir.

Mehmet hocaya, teklif var mı, yok mu bilmiyoruz. Ama, Ilgın kamuoyu olarak biz de merak ediyoruz; Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ siyasete kazandırılabilecek mi?

Yorum sizin !!!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi/Akademisyen hemşehrimiz Süleyman Tuzcu, “hocamızın böyle bir konuda ikna edilip bu göreve getirilmesi ILGIN için büyük kazanç olacaktır” dedi.

Tuzcu sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi;

“Tarih, Turizm ve Şifa Kenti ILGIN’IN kendi için değil şehri için ufku ve projeleri olan ŞEHRÜL EMİN’E, Gerçekten ILGINIMIZI geleceğe taşıyacak BELEDİYE BAŞKANINA ihtiyacı var. Her yönüyle bu birikime ve donanıma sahip olan Sn. Mehmet Karataş Hocamızın böyle bir konuda ikna edilip bu göreve getirilmesi ILGIN için büyük kazanç olacaktır. Tabiki birbirinden değerli diğer aday ve aday adaylarına da başarılar dilerim. ILGIN için gerçekten beynini ve yüreğini ortaya koyacak,hangi partiden olursa olsun, ön koşulsuz KİM en faydalı olacak ise o kazansın…” çağrısında bulundu.

Bu haber 3019 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:00 pm A A
BENZER HABERLER