20° Kapalı

Başkan kozan “herşeyin güzel olmasını temenni ediyorum”

Ilgın Gündemi - Ocak 25, 2021 10:12 am A A

Siyasetin Nabzı” köşemiz de bu hafta ilk olarak, CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan; fikir, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Ilgın Gazetecilerine paylaştı.


CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan “Merhaba değerli basın mensubu arkadaşlarım, İçinde bulunduğumuz hafta itibariyle yeni başlatmış olduğunuz ‘’Siyasetin Nabzı’’ köşesinde; Ilgın gündemi, Ilgın’ın sorunları ve çözüm yolları ile ilgili olarak hepsi birbirinden değerli tüm siyasi parti ilçe başkanlarımızın bir yazı kaleme almalarını ifade ederek; önceliği ana muhalefet partisi olarak CHP’ye vermiş olduğunuzu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu nedenle tüm basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyor, geçtiğimiz günlerde kutladığımız, ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’nüzü tekraren yürekten kutluyorum.”dedi.


Başkan Kozan “Şehrimizin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili sözlerime başlamadan önce ilçemiz olan ve halen içinde yaşamakta olduğumuz Ilgınımızın; parkları, bahçeleri, yolları, sosyal yaşam alanları ve sokaklarıyla birlikte çağdaş yaşam koşullarına ulaşmış, daha güzel, yaşanılabilir bir şehir olmasını tüm samimiyetimle umuyor, bekliyor ve diliyorum. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminin, soğuk yüzünü gösterdiği şu günlerde hiçbir insanın yatağa aç ve üşüyerek girmemesi gerekir. Bu nedenle de evinde odunu kömürü olmayan, yiyeceği içeceği olmayan insanların mutlaka belirlenip yardım elinin acilen uzanması gereği vardır. Bu yapılırken de: İşi hakkaniyet içinde, tarafgirlik yapmadan, toplumun tüm temsil unsurları ile birlikte hep beraber yaparak gerçek ihtiyaç sahiplerini incitip rencide etmeden belirlenmesi ve ilgili birimlere iletilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Ilgın belediye başkanımız Sayın Yalçın Ertaş’ında bu konuda duyarlı olduğunu sosyal paylaşım sitelerinden paylaştığı gibi irtibat numaraları verdiğini ve sayısız ihbar alıp gereğini yerine getirdiğini duyuyor ve takdir ediyoruz. Bu nedenle kendisine ve ekibine, Ilgın halkı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Türkiye diyanet vakfı tarafından organize edilen ve ilçemiz mahalle ve köylerinde de Ilgın ilçe müftümüz Sayın, Abdürrahim Kocagöl ve ekibinin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı yapmakta olduğu sosyal paylaşım sitelerinde görülmektedir. Müftümüze ve ekibine de çok teşekkür ediyoruz. Bu arada Sayın Belediye Başkanımızdan ve Müftümüzden ricam iş yerleri kapalı olan esnaflarımızı ve buralarda çalışan hizmet elemanlarını da (garsonlar yardımcı hizmetliler vb.) unutmamalarını arz ve rica ile hatırlatmak istiyorum. Ayrıca sokaklarda sahipsiz yaşayan hayvanları da unutmamamız; bu soğuk günlerde yiyecek, barınma ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için; Ilgın halkı olarak üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyorum.


CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan “Ilgın’ın artık kabuğundan sıyrılıp; modern çağın gerektirdiği şehirleşme yolunda adımlarını bir an önce atması gerekir. Özellikle Ilgın’ın şehir giriş düzenlemeleri, kendisine yakışır şekilde mutlaka yapılmalı ve yapılan kısmın eksikleri tamamlanmalıdır. Akşehir yönünden Ilgın’a giriş yapıldı. Güzel de oldu, ama eksiklerin, lambaların çevre düzenlemesinin ışıklandırılmasının ve yön levhalarının, bir an önce yapılması gerekir. Keza yine Konya girişinin de güzelleştirilip yeni yapılan mal pazarının bir an önce taşınıp oraların da temizlenip, lamba yön levhası, çevre düzenlemesi ve ışıklandırmaları yapılıp şehrin güzelleşmesine önem verilmesi gerekir. Ayrıca Ercanlar petrolden Esentepe çıkışına kadar sağlı sollu tüm yol bandının imara açılıp; işyerleri, dinlenme tesisleri, alışveriş merkezleri yapılıp iş adamlarının da teşvik edilmesi gerekir. Üst geçitlerin ekonomik götürüsüne rağmen başka illerin benzer tesislerinde incelemeler yapılarak, yoldan geçen araçların bu tesislere mutlaka uğramalarının bir yolu araştırılıp bulunmalıdır. Yıkılan ve yeniden yapılan Belediye Kültür Merkezinin de bir an önce bitirilerek, yolun açılması ve beklendiği gibi çevre düzenlemesinin yapılarak hizmete sunulması gerekmektedir, Özellikle yıkılan eski hastanenin yerine yapılacak olan, Sağlıklı Yaşam Merkezi de tüm Ilgın halkı tarafından merakla beklenip takip edilmektedir, Yine bu cümleden olmak üzere; Gençlik merkezinin bitim aşamasında olduğu görülmekte olup, merkeze verilecek isim noktasında Atilla İlhan adının çok önemli olduğunu ve Ilgınımıza bir değer katacağını görerek belediyemizin ve halkımızın dikkatlerine sunmak istiyorum. Değerli basın mensupları ve çok sevgili Ilgın Halkı, Son yağan yağmurlarla birlikte özellikle otogarda, otogarın önünde, Milli Egemenlik Mahallesindeki göbekte ve Ak Caminin önünde, yağmur birikimlerinden dolayı araç geçişlerinde ya da yaya geçişlerinde sorunlar yaşandığını gördük. Ayrıca doğalgaz yapımından dolayı kazılan yerlerin sonradan yapılmasından dolayı yollarda korkunç kasislerin olduğu

Constipatie – Obstipatie en verstopping

, mahalle aralarının ise daha da kötü olduğu görülmektedir. Araç parkı yönünden de Ilgın’da çok büyük sorunlar yaşanmaktadır.


Başkan Kozan “Özellikle ana caddeler üzerinde sağlı sollu araç konulmasından dolayı esnaflarımız, yaşlılarımız ve özürlü vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Hepimizin bildiği gibi özellikle Pazartesi günleri, Halk Bankası önünden sanayiye kadar olan bölümde daha çok sorun yaşanmaktadır. Dahası pazar çevresini anlatmaya bile gerek görmüyorum. Görülen manzara kesinlikle sürdürülebilir bir görüntü değildir ve çağdaş bir alış-verişe asla uygun değildir. Ne yapıp yapılmalı mutlaka özel araçları Pazar çevresinden uzaklaştıracak bir yöntem bulunmalıdır. Önerim şu: Halen her hangi bir felaket anında Ilgınımızda adı konmuş bir toplanma merkezi yoktur. En kısa zamanda o alan belirlenmeli ve boş zamanlarında park hizmeti verebilmelidir. Bu sözümüz de Büyükşehre olsun: Büyükşehir yasasından önce ilçe merkezimiz dahil olmak üzere toplam sekiz belediye hem kendisine ve hem de çevresindeki köylerimize hizmet vermeye çalışmaktaydı. Şimdi öncelikle ulaşım olmak üzere tüm hizmetler aksamış, hatta belediye araba seferleri tamamen durdurulmuştur. Gelirlerimizin %40’ını büyükşehir aldığı için Ilgın belediyesi çok kısıtlı olanaklarla hizmet üretmeye çalışmaktadır. Yasa öncesinde verilen sözleri hiç unutmadık. Söylendiğine göre her şey daha iyi olacaktı. Ne gezer… Halen güzel Ilgınımıza yaraşır; altyapısı tamamlanmış bir piknik alanımız yoktur. Bu nedenle de insanlarımız çok uzaklara giderek bu hizmeti rastgele yerlerden almaya çalışmaktadırlar. En azından pandemi bitiminden itibaren göğsümüzü gere gere gidebileceğimiz bir yerimizin olması ne güzel olur. Ilgın belediye meclisinde, muhalefet partilerinin önergelerinin de dikkate alınması ve cevap verilmesi gereğini bir samimiyet testi gibi görüyor ve çok önemsiyoruz.


Başkan Kozan “Organize sanayinin hızlandırılmasını ve geride kalan alanın, daha önce önerdiğim gibi toplanma merkezi ve otopark olarak planlanmasını önermekteyiz. Yağışların yeterli olmamasından dolayı, Çavuşcugöl’e yeterli su gelmediği ve bu nedenle de sulama sıkıntısı çekileceğinden kapalı sistem sulamaya acilen geçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Ilgın halkının ortak iradesiyle sulama birliğinin işlevsel hale getirilmesini ve ilgili sorunların çözümünde yetkili kılınmasını yararlı görmekte ve önermekteyiz. Çarşı merkezinde görüntü kirliliği yaratan; kömür ve inşaat malzemesi gibi ürünleri pazarlayan dükkanların mağdur edilmeden belediyemiz tarafından hazırlanmış bir merkeze taşınmalarının da yine şehirleşme adına güzel bir adım olacağını düşünmekteyiz.İlçemizde var olan kamu kurum ve kuruluşlarının, dişlerimizi söker gibi birer birer elimizden alınıp götürülmesine asla razı olunmamalı, gerekli her türlü tepki gösterilmeli ve yenilerinin kazandırılabilmesi içinde gerekli girişimlerde bulunulmalıdır.” dedi.


Değerli basın mensubu arkadaşlarım ve sevgili okuyucular, Elbette daha uzun yazmak; sorunlarımızı ve ilçemizde yapılmasını istediklerimizi tüm ayrıntılarıyla anlatmak isterdim. Ama sizleri de sıkmak istemiyorum. Her hafta bir ilçe başkanı arkadaşım yazacağı için şimdilik noktayı koyuyor; bir kusurumuz var ise affınıza sığınıyor; selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “dedi.

Bu haber 1908 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:12 am A A
BENZER HABERLER