14° Kapalı

Başkanlık yarışının galibi Obama

Dünya'dan Haberler - Kasım 7, 2012 9:33 am A A
ABD başkanlık seçiminde kritik eyaletlerden Iowa ve Ohio’yu da kazanan Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama, ikinci kez ABD başkanı seçildi.

CHICAGO

ABD‘nin 45. başkanı olan Obama, son duruma göre, rakibi Romney gibi 50 eyaletten 24’ünün seçici delegesini kazandı.

ABD‘de ikinci kez başkanlığa seçilen Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama; Colorado, Nevada ve Virginia eyaletlerini de kazarak delege sayısını 303’e çıkardı.

Adaylar, yüzde 49 ile aynı oy oranına sahipler.

Twitter’dan teşekkür etti

ABD‘de ikinci kez başkan seçilen Barack Obama, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan kendisine destek verenlere teşekkür etti.
22 eyaletin yanı sıra Washington DC’de 274 delege kazanarak ABD‘nin 45. başkanı seçilen Obama, Chicago’daki evinden Twitter’daki hesabına “Bu sizin sayenizde oldu. Teşekkür ediyorum” diye yazdı.

AB ve NATO’dan Obama‘ya tebrik

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, yayımladıkları ortak açıklamada, “Obama‘ya sıcak tebriklerini iletmekten memnuniyet duyduklarını” bildirdiler.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Obama‘yı kutlayarak “AB ve ABD‘yi birleştirenler, ayıranlardan çok daha büyüktür. AB ve ABD dünyanın en yakın müttefikleridir” dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de yeniden seçilen Obama‘ya tebrik gönderdi.

Hollanda ve Cameron, Obama‘yı kutladı

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, ”Amerikan halkının tercihini selamlıyorum” ifadesini kullandı. Hollande, ”Kişisel olarak ve Fransa halkı olarak size en sıcak tebriklerimi sunuyorum. Hem ABD halkı hem de dünya için önemli bir gün. Sizin tekrar seçilmeniz, ABD halkının, daha açık ve dayanışma içinde, dünya barışı, çevre ile ekonomi alanlardaki sorunların çözümüne yönelik bağlılığının da en belirgin göstergesi” ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı David Cameron da “Tebrikler Barack. Onunla çalışmaktan keyif aldım. Çok başarılı bir ABD Başkanı olduğunu düşünüyorum ve gelecekte de kendisiyle çalışmak için sabırsızlanıyorum” dedi. a.a.

Bu haber 1712 kez okundu.
Dünya'dan Haberler - 9:33 am A A
BENZER HABERLER