20° Kapalı

Zaman kaybetmeden tekrar “Arama Kurtarma Destek gönüllüsü” eğitimlerine başladılar

Eğitim - Şubat 28, 2023 9:20 am A A

SARIL ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR.


Sarıl Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği “Arama Kurtarma Destek Gönüllüsü” eğitimlerini gönüllülerine zaman kaybetmeden eğitim vermeye devam ediyor.


Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremde hızla bölgeye hareket edip saat 13.00 civarı bölgeye ulaşan ve hızla Arama Kurtarma faaliyetlerine başlayan Sarıl Arama Kurtarma ekibi bölgede faaliyetlerini gerçekleştirip 9 gün sonra dönüş yaptılar, ve hiç dinlenmeden gönüllü eğitimlerini planlayan ekip Arama Kurtarma Destek gönüllüsü Eğitimlerine başladı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Başkan Abdullah YAĞCI;


“Sarıl Arama Kurtarma Ekibi olası afetlere karşı hep hazır durumdaydı, Afetin olduğu anda alarm durumuna geçtik, hızlı bir şekilde koordinasyon merkezinde toplandık, Arama kurtarma teçhizatlarını hazırlayıp yükleyip bölgeye doğru hareket ettik, saat 13:00 sıralarında Hatay-Belen’e ulaşıp Arama Kurtarma Faaliyetlerine başladık, bölgede çalışmalarımızı tamamladık ve 9 gün sonra koordinasyon merkezine dönüş yaptık, bu süreçte yüzlerce gönüllü başvurusu aldık ve hızlı bir şekilde planlama yaptık İlk gönüllü grubumuza “Arama Kurtarma Destek Gönüllüsü” eğitimlerini verdik. 2 gün süren eğitimde ilk gün eğitim salonunda Afet Farkındalığı, Arama Kurtarma nedir, nasıl hareket edilir, enkazda nasıl çalışılır konuları işlendi. İkinci gün koordinasyon merkezimizin eğitim sahasında Arama Kurtarmada kullanılan makina ve teçhizatlarını tanıttık, ve tüm makinaları kullandılar, eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllülerimiz sertifikalarını aldılar. Biz Eğitimlerini almış gönüllüllerimizin artmasını istiyoruz, eğitimlerimiz devam edecek, herkesi Sarıl Arama Kurtarma Gönüllüsü olmaya davet ediyorum, gönüllü olmak için irtibat numaralarımız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçebilirler. Ülkemize tekrar geçmiş olsun, Afetsiz günler Dilerim” dedi.


Bu haber 782 kez okundu.
Eğitim - 9:20 am A A
BENZER HABERLER