19° Parçalı bulutlu

Yüzde 50 Hibe Destekli Nohut Tohumu Müracaatları Başladı

Ilgın Gündemi - Şubat 27, 2018 11:15 pm A A

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı % 50 hibe destekli nohut tohumu ve çiftçinin ertesi yıl aynı tarlaya ekeceği buğday tohumunu tamamının % 100’ünün hibe edileceği yönünde, bir destek vereceğini duyurmuştu.

Bu kapsamda Ilgın Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü akşam saatlerinde mahalle muhtarlarına bir duyuru mesajı attı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“ İlçe müdürlüğümüzce yürütülen % 50 hibeli nohut projesi müracaatları başlamıştır. Başvuru süresi kısıtlı olup konuya ilişkin yazıyı müdürlüğümüzden “ivedikle” almanız gerekmektedir. Son müracaat tarihi 2 Mart 2018 Cuma günüdür.  Önemle duyurulur.”

Müracaatların 3 günlük kısa bir zaman ile sınırlı tutulması çiftçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

İsmini vermek istemeyen bir çiftçi konuşmasına şunları kaydetti;

“Bakanlık nadasa tarla bırakılmaması ve ithalatın nasıl önüne geçerim,  mücadelesi verirken bizimkiler yangından mal kaçırır gibi sadece muhtarlara kısa mesaj atıyor. Müracaatları da 3 gün ile sınırlıyor. Bizim ilçemizde Pazartesi günü halk pazarı kurulur ve çiftçi genelde bugün pazara iner. Diğer günler köyünden işine bakar. Arabası da olmayan yüzlerce çiftçi var. Bazı köylere sadece haftada bir gün toplu ulaşım aracı gidiyor. Köydeki Mehmet Ali amcamın bu hibeden nasıl haberdar olacağını çok merak ediyorum. Ben duyarlı vatandaşlarımızdan sosyal medyadan başta olmak üzere diğer ulaşım araçları ile konuyu duyurmak için paylaşımda bulunarak, duyarlılık göstermelerini istirham ediyorum. Ayrıca Ziraat Odası Başkanlığı’nın da bu koyuyu mesaj yolu ile duyuracağını ümit ediyorum” dedi.

Destek Kapsam Notu:

Nadasa bırakmış olduğunuz tarlanıza nohut ekmeniz durumunda, sertifikalı alacağınız nohut tohumuna % 50 hibe desteği ve aynı tarlaya gelecek yıl ekeceğiniz hububatın tamamına yani & yüzde 100’üne hibe desteğini kapsamaktadır.

Detaylı bilgi için: Ilgın Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.  IHH

Bu haber 4357 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:15 pm A A
BENZER HABERLER