14° Parçalı bulutlu

Vehbi Başkan, “yine yaptı yapacağını”

Ilgın Gündemi - Mart 20, 2023 2:58 pm A A

Bu haber tüm esnafımızı ilgilendiriyor.

Artık Konya’ya gitmeye SON!

Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası’ na “K Yetki Belgesi Dağıtım Yetkilendirmesi gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yazısında; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ nca, Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası’na ilçe sınırları içerisinde ikamet işyeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere verilecek yetki belgelerinin düzenlenmesi konusunda yetkilendirme yapıldığı ve Bakanlıkça verilecek eğitimden sonra K Belgelerinin verilmeye başlandığı bildirilmiştir.


Konu ile ilgili açıklama da bulunan Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN; K Belgelerinin Odamızda verilebilmesi konusunda uzun zamandır lobi çalışması yapmaktayız. TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nezdinde K belgesi işlemleri için üyelerimizin ve nakliyecilerin Konya’ ya gitmek zorunda kaldığını, Sayısal Takograf Kartının ( Dijital Ehliyet) verildiği gibi K Belgelerinin de Ilgın Tso’da verilebilmesi için girişimlerde bulunmuş ve talebimizi Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim DURSUN’ a iletmiştik. En son 17 Eylül 2022 tarihinde Sayın Binali YILDIRIM’ ın ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette Lala Mustafa Paşa Külliyesinde görüşmelerde bulunarak K Belgesi işlemlerinin yapılmasında Odamızın yetkilendirilmesi konusunda desteklerini talep etmiştik.


K Türü Yetki Belgeleri hizmeti bundan böyle Konya merkeze gitmeye gerek kalmadan Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (Ilgın TSO) alınabilecek..!

Bu hizmet ile ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren Ilgın TSO üyesi olan veya olmayan işletmeler ve nakliyeci esnafı K Türü Yetki Belgesi işlemlerini Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapabilecekler. K belgeleri hizmetinin bundan böyle Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınabilecek olması sayesinde üyelerimizin ve nakliyeci esnafımızın hem zaman hem de ekonomik kayıplarının önüne geçmiş olduk.

Bu hizmet ile üyelerimize ve nakliyeci esnafımıza büyük kolaylık sağlamış olduk. Artık bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan üyemiz olan veya olmayan tüm işletmeler ve nakliyeci esnafımız, K belgesi işlemlerini ve yenilemelerini Odamızda gerekli teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapabilecekler.

Odamızın yetkilendirilmesi sürecindeki desteklerinden dolayı başta Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı Sayın Binali YILDIRIM’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’na, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayın Selim DURSUN’ a, Tobb Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na, Tobb Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanımız Sayın Selçuk ÖZTÜRK’ e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bu haber 1270 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:58 pm A A
BENZER HABERLER