18° Parçalı bulutlu

Vehbi Başkan okul istedi, Hisarcıklıoğlu ‘söz Ilgın’a bir okul yapacağız’

Eğitim - Mart 27, 2018 9:27 am A A

Ilgın’da toplu açılış töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Ilgın Ticaret Odası binası önünde, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Ticaret Borsası Fen Lisesi’nin açılışı Ilgın Müftüsü Abdürrahim Kocagöl’ün yaptığı duanın ardından kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Açılış konuşmasında Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 81 ile 81 okul projesi kapsamında Ilgın’a da bir okul yapılmasını Hisarcıklıoğlu’ndan talep etti.

Mevlana diyarı Konya’ya bir dizi açılış ve temel atma törenleri için geldiklerini, açılış vesilesiyle şifalar şehri Ilgın’da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu açılış sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Büyük taarruza ev sahipliği yapmış Ilgın’nımızda bugün Ticaret Odası ve Ticaret Borsası hizmet binaları ile Ticaret Borsası Fen Lisesi’nin açılışlarını gerçekleştirdik. Ilgın, geçmişte de tarihi İpek Yolu üzerinde stratejik bir merkez Ilgın, Şimdi ise Konya, İstanbul ve İzmir yolu üzerinde ticaret yolları üzerinde kurulmuş bizim için önemli bir yer. Tarım ve hayvancılıkta ise öncü şehirlerimizden birdir.  Buğday, haşhaş ve şeker pancarı ile ülke ekonomimize katkı sağlayan bir şehir, Ilgın termal su ve kömür rezervi ile yine yer altı kaynağı zengini bir ilçemiz.  Ilgın Ticaret Odamız 5 yıldızlı bir odadır. Paris’teki, Lodra’daki bir oda nasıl hizmet veriyorsa Ilgın Ticaret Odamızda aynı hizmeti veriyor.  Ben oda yönetimimize akredite odalar arasında yer aldıkları için teşekkür ediyorum.   TOBB yönetim kurulu olarak 2013 yılında 81 ile 81 okul yapalım diye bir karar verdik.  Bu yılın sonunda Allah nasip ederse 81 ile 81 okulu tamamlamış olacağız ve İnşallah bu kapsamda sözümüz, söz Ilgın’a da bir okul yapacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler Ticaret Borsası ve Ticaret Borsası Fen Lisesi binalarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Borsa Başkanı Hüseyin Çevik, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, siyasi pati temsilcileri, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber 2592 kez okundu.
Eğitim - 9:27 am A A
BENZER HABERLER