11° Açık

Üçüz buzağı sürprizi

Ilgın Gündemi - Haziran 10, 2020 2:13 pm A A

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde bir besicinin ineği, bir batında üçüz buzağı doğurdu.

Harman Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Ahmet Görgülü’nün (65) suni tohumlama yöntemiyle döllenen simental melezi cinsi ineğinin üçüz buzağı doğurması, aileyi sevindirdi.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Görgülü, ineğinin doğumu için veteriner sağlık teknisyeni Burak Yağız’dan (26) yardım istedi.

Ahıra gelen Yağız’ın yardımıyla birkaç dakika arayla iki dişi bir erkek üçüz buzağı sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

40 yıldır büyükbaş hayvan üreticiliği yaptığını, ilk defa başına böyle bir şey geldiğini, şaşırdıklarını ve sevindiklerini söyleyen, Görgülü yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“üçüz buzağılarım olduğu için çok mutluyum. Çok sevinçliyim.  Büyükbaş hayvan üreticiliği yaptığım için memnum, 40 yıldır üretim yapıyorum. Böyle bir olay ilk defa başıma geliyor. Ayrıca ülke ekonomisine ve hayvancılık sektörüne katkımız olduğundan da mutluyum. Çok seviniyorum.”

Sığır yetiştiriciliğinde üçüz doğumun nadiren görüldüğünü, ifade eden Yağız,  kendisi için de şaşırtıcı bir durum olduğunu söyledi.

Yağız, “9 ay önce suni tohumlama ile gebe bırakılan, ve hamileliği boyunca hep takip ettiğimiz simantal melezi ineğimizden, üçüz buza almak nasip oldu. Üçüzlerimizin ve annemizin durumları gayet sağlıklı, yetiştiricimizin yüzü gülüyor. Onun yüzü güldüğü için bizde mutluyuz” dedi.

Bu haber 5450 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:13 pm A A
BENZER HABERLER