Açık

Türkiye Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Seçimleri Yapıldı

Ilgın Gündemi - Nisan 24, 2018 2:45 pm A A

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği’nin  Türkiye geneli seçimli genel kurulu; 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara’da T.C. Tarım Bakanlığı’nın Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi (UTEM) Müdürlüğü’nde yapıldı.

Seçimlerde; eski yönetimden Kadınhan’lı çiftçilerden Mehmet Takımcı ile  Adıyaman’lı çiftçi Miktat Olgun aynen devam derken, yeni yönetime yine Konya’yı temsilen Kadınhanı çiftçilerinden Mehmet Takımcı, Yunak Çiftçilerinden Hacı Ömer Güler ve Çeltik çiftçisi Mehmet Turaç yeni oluşumda görev aldı.

Türkiye Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği seçimleri, Tohum Yetiştiricileri’nin yüksek katılımıyla oldukça demokratik bir ortamda gerçekleşti. Denetim Kuruluna ise; yine Kadınhanı Çiftçilerden Rüstem Arıkan, Yunak Çiftçilerinden Osman Yıldız seçildi. Hakem Heyetine ise ; Kadınhanı Çiftçi Ramazan Büyükdeveci listeye girdi.

Öte yandan Akşehir-Ilgın Kooperatifi yönetiminden Burhan Ballı ve Abdullah Demirtaş’ta  bu seçimlerde Tohum Yetiştiricileri Yönetimine ve Denetimine aday olarak katıldı. Ballı ve Demirtaş yeterli oyu alamadığı için kurullarda görev alamadılar.

Türkiye geneli kapsayan seçimler, yoğun katılım ile  gerçekleştirdi. Yurdun her tarafından tohum yetiştiriciliği yapan çifçiler genel kurula katılarak oy kullandılar.

 

Bu haber 2136 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:45 pm A A
BENZER HABERLER