14° Açık

Şeker fabrikaları zarar etmiyor

Ilgın Gündemi - Mart 7, 2018 10:58 am A A

Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının zarar ettiği ile ilgili iddialara, “1 milyar zarar söylemi yanlış. Sadece Ilgın Şeker Fabrikası 2017-2018’de fabrika ülke ekonomisine 35 milyonluk bir katkı sağladı” dedi.

Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’in geçen hafta düzenlediği bir basın toplantısında “Türkiye çapında tüm şeker fabrikalarının ülkemize zararı yılda 1 milyar TL’dir” söylemine cevap verdi.  Şeker İş Sendikası Başkanı Gök, Ilgın Şubesinin Ilgın Kaplıcaları Sahib Ata Termal Otel konferans salonunda düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuştu. Toplantıda çiftçilere özelleştirme hakkında genel bir bilgi veren Gök, “Sayın vekilim hangi gerekçeyle bu açıklamayı yaptı bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim,  şeker fabrikalarının 1 milyar zarar etmesi söz konusu değildir. Tam aksine 1 milyar lira üzerinde ithalat ve ihracat  ve şeker mamulleri konusunda ülke ekonomisini desteklemiştir. Vekilin iddia ettiği gibi zarar kamu üzerinden karşılanmıyor, Şeker Fabrikaları 2000’li yıllardan bugüne kendi yağı ile kendi kavrulıyor” dedi.

6 AY YATIYORLAR SÖYLEMİ YANLIŞ

Gök konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şeker Fabrikaları 2000 li yıllardan bugüne bütçeden 1 kuruş para almamıştır. Kendi yağı ile kavrulan bir kittir. Kesinlikle devletten yardım almamaktadır. Sayın vekilim bu bilgiyi kimden almışsa, yanlış bilgilendirilmiştir. Şeker Sanayi Genel Müdürlüğü’ne sorulursa bizim söylediklerimizin ne kadar doğru olduğu görülecektir. Aksaray Şeker Fabrikasının özelleştirmeye örnek göstermesi Aksaray Şeker Fabrikası’nın özelleştirmeye örnek gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Gök, “Aksaray Şeker Fabrikası özelleştirilmiş bir fabrika değildir. Özel kurulmuş bir fabrikadır. Sayın vekili bu konuda da yanlış bilgilendirmişler, öyle tahmin ediyorum. 6 ay fabrika çalışıyor, 6 ay boş duruyor diyenlere ben şunu söylemek isterim. “Dünyada pancardan şeker elde eden ülkelerde fabrikalar nasıl çalışıyorsa ülkemizde de aynı çalışıyor. Türkiye de diğer ülkeleri baz alırsak çalışan işçi sayısı da fazla değildir. Kim 6 ay çalışır 6 ay yatıyorlar diyorsa şeker sektörünü kesinlikle tanımıyordur. Sayın vekili bu konuda da yanlış bilgilendirmişler.”

ILGIN ŞEKER FABRİKASI 35 MİLYON KAR ETTİ

Ilgın Şeker Fabrikası’nın 2017-2018 kampanya döneminde 140 bin ton şeker elde ettiğini ve fabrikanın ülke ekonomisine 35 milyonluk bir katkı sağladığını ifade eden Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunun yanında posa, ve taşıma konusunda da işçisi dışında da istihdam sağlıyor. Melastan üretilen maya 80 ülkeye ihraç ediliyor. Dünya yenilenebilir enerjiye dönüyor artık. Vekilin bu konular hakkında yeniden bilgi alacağını düşünüyorum. Yenilebilir enerjinin ham maddesinin bir tanesi de pancardır. Bunları gündemimize almamız gerekiyor. Enerji bakanlığımız bağımlılığımızı bir nebze olsun azaltmak için yatırımlar yapıyor. Cargill kendi istekleri doğrultusunda bir rapor yapıyor.  Biz bu milletin evladı olarak bunların Türkiye’de cirit atmasına müsaade etmeyeceğiz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Kaynak: Şeker fabrikaları zarar etmiyor

Bu haber 2185 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:58 am A A
BENZER HABERLER