11° Açık

O Kadar Fark Olsun

Ilgın Gündemi - Aralık 2, 2014 9:24 pm A A

O Kadar Fark Olsun

Ilgın’ın iktidar partisinden meclisin ceylan derisi koltuklarında oturan bir temsilcisi olmalı mı? 

 

30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan 25’inci dönem milletvekillerinin seçileceği genel seçimlere girmeye hazırlanıyor.

 

 Her ne kadar genel seçimlere daha 7 aylık bir zaman olsa da, hatta ortalıkta bir seçim havası olmasa da yeni dönemde milletvekili olmak isteyen aday adayları şimdiden çalışmalara başladılar bile. Siyasi partilerde resmi başvuru süreci başlamamasına rağmen sosyal paylaşım siteleri üzerinden takip ettiğim kadarıyla gönlünden milletvekili olmayı geçirenler takipçilerine, mensubu oldukları partiden milletvekili aday adayı olduklarını ilan etmiş durumdalar. 81 vilayetten 550 milletvekilinin seçileceği genel seçimlerde Konya Türkiye Büyük Millet Meclisinde 14 milletvekiliyle temsil edilecek. 2011 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde Konya’dan Ak parti 11, MHP 2, CHP 1 milletvekilini meclise göndermişti.

 

 

 

2002 yılında yapılan genel seçimlerden bu yana 2007, 2011 genel seçimleri olmak üzere toplam 3 genel seçim geçirdik ve Ilgın’lı olarak iktidar partisinden bir milletvekilini TBMM ye gönderemedik. Bırakın bir vekil seçmeyi aday adayı olan Ilgın’lı hemşerilerimizi, başta Dr. Osman Dur olmak üzere temayül yoklamalarında desteklemeyerek yalnız bıraktık ve AK Parti Ilgın ilçe teşkilatı Ilgın’lı olan aday adaylarını desteklemedi. Kendi adayımızı desteklemeyen teşkilat mensupları başka ilçelerin adaylarına temayülde oylarıyla destek oldular.

 

Genel seçimlerde Ak parti Konya’da ne kadar başarılı çıksa da, şayet Ilgın 2015 seçimlerinde meclise Ilgın’lı bir vekil gönderemez ise vay halimize. İşte şimdiye kadar olduğu gibi bir Akşehir’ li vekilin ilçesinin işlerini ne kadar iyi takip ettiğini eski AK Parti Ilgın ilçe yönetimi ve tüm Ilgın halkı olarak biliyoruz. Geçen 30 Mart yerel seçimlerinde bir yazımda yazmıştım. AK Parti Ilgın heyeti salı günleri düzenlenen grup toplantısına katılmak üzere meclise gittiğinde grup toplantısı çıkışında Ilgın’daki kamu yatırımlarını takip etmek üzere AK Parti Konya milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu’nu odasında ziyaret ederler. Baloğlu’nun odasındaki ilçelerin isimleri yazılı olan klasörler ilçe yönetim kurulu üyesi bir büyüğümüzün dikkatini çeker ve Baloğlu’na sorar ilçelerin isimleri yazılı bulunan klasörlerin hepsi aynıda neden Akşehir’in ki daha büyük diye?  Baloğlu’nun cevabı ise manidardır(anlayana!);  “ O KADAR FARK OLSUN”. Bizde Ilgın olarak istiyoruz ki küçük bir farkımız olsun kamu yatırımlarını Ilgın’lı, Ilgın’da büyüyen, havasını soluyan ve Ilgın’ı bilen, seven- sevilen birinin bizi iktidar partisinden temsil etmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Meclisin ceylan derisi koltuklarında oturan rahatına bakan bir milletvekilinden ziyade Ilgın ne yapıp etmeli işin ehli olan birini iktidar partisinden mutlaka meclise göndermelidir. Siyaset hayatında istikrarlı ve kararlı çalışmalarıyla başarıyı yakalamış Ilgın’ın öz evladı olan birinin milletvekili seçilerek mecliste bulunması kaplıca diyarı Ilgın’ın menfaati açısından çok önemlidir. Ilgın’ lı  bir vekil demek milletin hizmetine sunulmayı bekleyen hizmetlerin gerçekleşmesi demektir. Onun için AK Parti ilçe yönetiminin ve Ilgın’lıların bu vekil işini şimdiden sıkı tutmasında fayda vardır. Başarıyı yakalayabilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. Gerekirse Ak parti genel merkezinin önünde günlerce beklemeli ve ILGIN  MİLLETVEKİL’SİZ KALMAMALI diyerek haykırmasını da  ilçe yönetiminden istemeliyiz.

Ayrıca 2015 milletvekili genel seçimleri Konya açısından da çok önemli bir seçim olacaktır. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olarak gireceği seçimde Konya yüzde 90’lara varan bir destekle Taşkent’ten Başkent’e giden yolda başarıyı yakalamış olan öz evladına daha önceki yıllarda Milli Görüşün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamıza sahip çıktığı gibi bu defada sonuna kadar sahip çıkacağa benziyor. Ilgın halkının sandık önüne konduğu vakit 30 mart yerel seçimlerin aksine üzerine düşen görevi yapacağına olan inanç teşkilatlarda tamdır. Sadece Konya merkez’de değil ilçelerde de Sayın Davutoğlu’na yüksek oranda destek geleceğe benziyor. Ilgın’ın yerel seçimlerde aldığı oyu ikiye katlayarak yüzde 85’lere varan bir destekle Başbakanına ‘’destek bizden hizmetler sizden’’ mesajı vermesi bekleniyor. Ayrıca Ilgın’ın yüksek oranda verdiği destek meclise göndereceğimiz bir milletvekilinin de Sayın Davutoğlu’nun karşısında dik durmasını sağlayacaktır.

  • Şimdi bana soracaksınız, peki kim temsil edebilir Ilgın’ı diye, işte cevapları;

 

Çeşitli alanlarda ilçesine hizmet etmeyi bir görev sayan, Ilgın’da ikamet eden birçok vatandaştan daha çok memleketine sahip çıkan, doğduğu ilçeyi hiç unutmayan, hizmetlerinden dolayı büyük takdir toplayan ve Ilgın’lı hemşerilerinin ilgiyle takip ettiği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Karataş 

Prof. Dr. Mehmet Karataş Kimdir?

images

1964 tarihinde Konya’nın Ilgın ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, lisans eğitimini 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 1986-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. 1987-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi’nde uzman olarak çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı.   Farklı üniversitelerde bölüm başkan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, yönetim kurulu üyelikleri ve yüksekokul müdürlükleri görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve bir sivil toplum  kuruluşunda Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı. Bazı basın yayın organlarında müstear isimlerle yazıları yayımlandı. 2003 yılında www.ilgin.gen.tr adlı internet sitesini kurdu. 2007 yılından itibaren uluslararası veri tabanlarında taranan JABS (Journal of Applied  Biological Sciences) ve BİBAD (Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi) adlı bilimsel dergilerin editörlüklerini yapmaktadır.   2009-2013 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeliği yaptı. 2013 yılında Yükseköğretim Kurulu Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişimi Komisyonu üyeliğine getirildi.   Halen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Senato ve Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ilgın Gölyaka (Haremi) Köyündendir.

 

Bir diğer isim ise;

  • İlçemizde İlçe Tarım Müdürü olarak görev yapan, ilçemize yıllarca hizmet eden, köylüden şehirliye, çiftçiden hayvancıya, esnaftan tüccara, memurdan emekçiye, herkesi neredeyse ismen tanıyan, hububat ambarı Konya’mızın ürettiği ürünlerin neredeyse %30 luk kısmını üreten ilçemizin sorunlarını ve aynı zamanda çözüm yollarını bilen, şuanda Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen ilçemizi mecliste temsil edeceklerden birisi olabileceği kanaatindeyim.

  • Cenk Şölen Kimdir?

indir

1970 yılında Konya İli Ilgın İlçesinde doğdu. 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünden mezun oldu. Sırasıyla görev yaptığı yerler; Konya  Tarım İl Müdürlüğü-Vet.Sağ.Teknisyeni  1987-1988, Bozkır İlçe Müdürlüğü- Vet.Sağ.Teknisyeni 1988-1991, Ahırlı İlçe Müdürlüğü-İlçe Müdürü 1991-1995, Doğanhisar İlçe Müdürlüğü-Ziraat mühendisi 1995-1997, Ilgın İlçe Müdürlüğü-İlçe Müdürü 1997-2000, Ilgın İlçe Müdürlüğü-Ziraat Mühendisi 2000-2003, Niğde Tarım İl Müdürlüğü-İl Müdür Yardımcısı 2003-2006, Ilgın İlçe Müdürlüğü-Ziraat Mühendisi  2006-2008, Ilgın İlçe Müdürlüğü-İlçe Müdürü  2008-2013, Şölen Evli ve 3 çocuk sahibidir.

  • Bir isim daha vermek gerekirse; istihdam ettiği Ilgın’lılarla ünlenen bir çok kişinin sofrasında ekmeği bulunan ve Ilgın’lı olan kişileri işe aldığı için sayısız soruşturmalar geçiren eski Türk-sat Genel Müdürü Dr. Osman Dur

Peki Dr. Osman DUR kimdir?

osman-dur-5464

1964 yılında Konya Ilgın’da doğdu. Fizik öğrenimini okul birincisi olarak bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi’nde asistanlığa başladı. Yüksek lisans çalışmalarını tamamlayıp, bir burs olarak Budapeşte Teknik Üniversitesi’ne gitti. Sonra yeniden Ankara üniversitesine döndü. Evlendikten sonra Marmara Üniversitesi’ne geçti ve doktoraya başladı. Doktorasını ABD’de Florida State Üniversitesi’nde tamamladı. Ardından yeniden Marmara Üniversitesi’ne döndü. Çalışma hayatına 1997 yılında başladı. 2003 yılında Aycell Yönetim Kurulu Başkan vekilliğine getirildi. Daha sonra da Türksat Genel Müdürü olarak tayin edildi. 2008 yılı itibariyle Çalık Grubuna katılan Dr. Osman Dur, halen holdingin Bilgi ve İletişim Teknolojileriyle ilgili firmalarından sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Ayrıca uçak kanadı üretiminin ar-ge çalışmalarını yürütmektedir. Dr. Osman Dur, İngilizce ve Fransızca biliyor. Ilgın Çobankaya Köyündendir.

  • Farklı bir isim daha vermek istiyorum Ilgın Belediyesinde Ilgın’a hizmet etmiş olan eski Tür-sat Genel Müdür yardımcılığı görevinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TABDK) üyeliğine aday gösterilen Seyit Ali Kurtuluş TABDK başkan vekilliğini yürütmekte.

Seyit Ali Kurtuluş Kimdir?

indir (1)

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültürteknik Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Daha Önce Bulunduğu Görevler ise;  2009­2012 Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu,

İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı 2009 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Mühendis 2002­2008Türksat A.Ş., Satınalma Direktörü / İdari ve Sosyal İşler Direktörü / İnsan Kaynakları Direktörü 2002 Ankara Altındağ Belediyesi, Çevre Müdürü 2000­2001 Konya Ilgın Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürü 1998­1999 Ankara Altındağ Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürü 1997 Ankara Altındağ Belediyesi, Mühendis 1996 Özel sektörde yöneticilik

  • Bu değerli isim listesini çoğaltıp siyasetten uzak bir isim daha vermek istiyorum. Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve ilçemizin sağlık ve kültür turizmine sayısız hizmetleri olan tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkartan Prof. Dr Ali Boran

Ali Boran Kimdir?

indir (2)

 28.04.1966 yılında Konya’nın Ilgın İlçesinde doğdu. 1991’de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nü bölümden mezun olduktan sonra 1992’de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Aynı üniversitede 1994 yılında yüksek lisansını ve 1997’de de doktorasını tamamladı. 1998 yılında Yrd. Doç. ve 2007 yılında da Türk ve İslam Sanatı bilim alanında Doçent oldu. 2010 tarihinden itibaren Selçuk Üniversitesi’ne naklen atandı. 2013 yılında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk ve İslam Sanatı Bilim Dalında Profesör oldu.

 Eğitim-öğretimde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki ders ve danışmanlıklarının yanı sıra, bilimsel araştırmalarını da sürdürmektedir. Yayımlanmış 10 kitabı ile çok sayıda makalesinin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok kongre ve sempozyuma katılan BORAN evli ve üç çocuk babasıdır.

Katıldığı projeler

        Yurt Dışındaki Tarihi Türk Eserlerin Envanteri Projesi (Suriye) DPT- Türk Tarih Kurumu Ortak projesi, Uzman

        Türkiye’nin Sosyal ve Kültürel Tarihi Projesi”, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki Kültür Varlıklarının Envanteri Projesi, DPT- Türk Tarih Kurumu Ortak projesi, Uzman

        DAP (Doğu Anadolu Projesi) Kültür ve Turizm Sektörü, DPT projesi, Uzman

        Ilısu Baraj Gölü Altında Kalacak Siirt’teki Kültür Varlıklarını Belgeleme Çalışması Kültür ve Turizm Bakanlığı – Devlet Su İşleri (DSİ)  ortak projesi, proje yürütücüsü

Görevleri:

–   Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı (2011–)

         Mersin – Silifke Kalesi Kazı Başkanı(2010–)

        Konya İli ve ilçeleri Yüzey Araştırması Başkanı( 2012–)

        S.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi Dekan Vekili ( 2013–)

          S.Ü. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ( 2013–)

– Eğitim alanından bir isim vermek istiyorum özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürü ve ilçemizin muhterem hocası Kerim Ulema’nın damadı Doç. Dr. Hakan Sarı

 

Doç. Dr. Hakan Sarı Kimdir?

534

1964 yılında Zonguldak Karadeniz Ereğli Ömerli Köyünde doğan Hakan SARI İlköğrenimini ve Ortaöğrenimini Konyada, Yükseköğrenimini Kırşehir ve Ankarada, Lisans üstü çalışmalarını Anadolu Üniversitesinde, İngilteredeki Warwick ve Oxford Brookes Üniversitelerinde tamamladı. 2001 yılında Yrd. Doç. Dr. ünvanı aldı. Aynı yıl Özel Eğitim Bölümünün de Kurucu Başkanı olarak hem bölüm ve hem de Zihin Engelliler Öğretmenliği ABDna başkan olarak atandı. 2005 yılında ERASMUS üst kurul üyeliğine görevlendirilen Hakan SARI ayrıca 2009 yılında YÖKün isteği üzerine açılan Engelsiz Yaşam Biriminin de koordinatörlüğü görevine getirildi.  Doç. Dr. Hakan SARInın yurtiçinde ve yurtdışında yayımlanmış birçok kitap ve makaleleri vardır. Ayrıca Türkiyede iki defa Ulusal Özel Eğitim Kongresi düzenlemiş ve şimdide 2010 Mayıs ayında icra edilecek olan Uluslararası Özel Eğitim Kongresinin de düzenleme Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Hakan SARI evli ve iki çocuk babasıdır.

 

  • Saymakla bitmeyen değerli isimlerden birtanesi de ilçemizi ve biz basın mensuplarını temsilen, İlçemizin güzelliklerini ve Kaplıcalarını dünyaya tanıtan Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Tuzcu

  • süleyman tuzcu

  • Son ismim ise iktidar partisinin Ilgın simgesi, Ilgın ilçe başkanlığı kurucusu ve on yıldır aralıksız olarak memleketine, partisine hizmet eden Yaşar Pınar , Siz değerli okurlarımıza daha çook isim sayabilirim birikimini mesaisini doğduğu ilçesine harcayacak ve TBMM de ilçesine hizmetkar olacak

    o_ak-parti-ilgin-ilce-baskani-yasar-pinar-regaip-kandili-mesaji1370279818

İlçemizde diğer siyasi partilerin ilçemizi temsil eden ilçemiz menfaatlerine çalışan milletvekillerimiz var. Bu yazımızı sadece iktidar partisinin Ilgın temsilcileri ve yöneticilerine itafen yazmış bulunuyorum. Tabi ki muhalefette bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili hemşehrimiz Faruk Bal, ilçemize hizmet vermektedir. İlçemizde sayısız hizmetleri bulunan Bal’a buradan hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart ilçemizin yanında yer almış ve başta kanalizasyon sorunlarımızı, yapılan hizmetlerden alınan paraları meclis gündemine dahi taşımış ve çözülmesine yardımcı olmuştur. Yine sayın vekilimize buradan teşekkür ediyorum.

 

 Değerli hemşehrilerim 2002 yılından bugüne kadar 3 dönemdir iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi 4. dönem iktidarına hazırlanırken şayet bizim içimizden bir adayla önümüze gelmez ise az önce bahsettiğim muhalefete bu defa destek olarak iktidara bir ders vermeliyiz derim.   

 

Ilgın’ın iktidar partisinden “O kadar Fark Olsun”  diyebilen bir milletvekili olsun mu?

                                                                                              Yorum Sizin !!!

Yorumlarınızı lütfen ahlak kuralları içerisinde olsun.

TBMM ILGIN

Bu haber 4010 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:24 pm A A
BENZER HABERLER