20° Parçalı bulutlu

Muharrem Elmalı: Temel konu başlıklarımız

Ilgın Gündemi - Kasım 30, 2021 11:07 am A A

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkanları, siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Ilgın İlçe Başkanı Muharrem Elmalı 

İYİ Parti Ilgın İlçe Teşkilatı’nı temsilen ilçe başkanı olarak Ilgın için görüşlerimizi dile getirmek için açıklama metni oluşturmaktayım. Buna istinaden temel konu başlıklarımız şu şekildedir;

1. Taşra mahallelerimize sosyal tesis yapımı.

2. Zincir marketlere ilişkin düzenleme ve denetleme.

3. Meslek yüksek okulunun 4 yıllık fakülteye çevrilemesi.

4. Kaplıcalarımızın daha işlevsel hale getirilmesi.

5. Şeker fabrikamızın durumu.

6. Sokak Hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin yapılması.

      Bu konu başlıklarımızı detaylandıracak olursak;

1. İlçemize bağlı taşra mahallelerimizdeki Nişan-Sünnet-Taziye vb. sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere çok amaçlı sosyal tesis binalarının yapılması taşra mahallerimizdeki vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracaktır. Hangi görüşten ya da hangi partiden olursa olsun bu sosyal faaliyetler hepimizin ortak kültürel değerleridir.

2. Maalesef ilçemizdeki zincir marketlerin sayısının her geçen gün daha da artması hatta her mahallede olması ekonomik açıdan yerel esnafımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Nüfusumuza oranla zincir market sayısı diğer komşu ilçelere göre oldukça fazladır. Zincir marketlerden dolayı bakkalımız, kırtasiyecimiz, manavımız

, fırıncımız vb. birçok esnafımız olumsuz yönde kepenk indirecek kadar derinden etkilenmektedir.

İYİ Parti Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyelerimizin ortak kararıyla yerel esnafın desteklenmesi, zincir marketlerin sayılarının azaltılması ya da yeni zincir marketlerin açılması sürecinde yapılması gerekenler şunlardır;

▪ Şubesi bulunan mevcut zincir marketlerin 2. bir şube açmalarına izin verilmemesi,

▪ Zincir marketlerin aralarında en az 500 metrenin bulunması,

▪ Her 10.000 nüfusa 1 zincir market olacak şekilde sınırlandırma getirilmesi,

▪ Zincir marketlere otopark bulundurma zorunluluğu getirilmesi,

▪ Zincir marketlerin ilgili resmi kurumlardan olumlu görüş yazısının alınması zorunluluğu getirilmesi,

Örneğin Dursunbey, Didim ilçelerinde bu tür başarılı düzenlemelerin yapıldığı görülmüştür. Bu tür düzenlemeler zor gibi görülse de başarılı örnekleri bulunmaktadır. Bu düzenlemelerle hem yerel esnafımız korunmuş olacak hem de zincir marketleri belli bir düzene katılıp denetlenebilir hale getirilmiş olacaktır.

3. İlçemizdeki Meslek Yüksek Okulu’nun ilçemize yakışır şekilde ilçemiz menfaatleri korunarak ekonomiye can vermek anlamında ivedilikte fakülteye dönüştürülmelidir. Hatta ki yeni fakülteler de kazandırılmalıdır. Böylelikle durgun ilçe ekonomisine nefes aldırılmış olacaktır. Fakülteler hem ekonomik anlamda hem de eğitim anlamında ilçemize birçok şey kazandıracaktır. Okumuş nice nesiller ilçemizde yetişecektir.

4. Ilgın kaplıcalarımızın geleneksel hamam kültüründen bir an önce modern termal tesislere dönüştürülmesi ve böylece hem Ilgınımızın çehresini hem de ısrarla üzerinde durduğumuz ilçe ekonominin daha da güçlenmesi sağlanmış olacaktır. Kalifiyeli personel, daha modern tesisler, daha iyi reklam yapılarak dünyaca tanınması sağlanmalıdır. Bilindiği üzere Mevlana Celalettin Rumi Mesnevi’sinin bir kısmını Ilgın Kaplıcaları’nda yazdığını bilinmektedir. Kaplıcalarımız suyu magmadan çıktığı gibi hiç müdahale edilmeden direk tesislerde değerli misafirlere sunulmaktadır. Kaplıca suyumuz romatizma,eklem ağrıları,cilt hastalıkları ve içilmek suretiyle börek taşları olmak üzere birçok şifası vardır ayrıca kaplıca suyumuzun kalitesi Dünya ikinci ve Türkiye birincisidir buna rağmen gerekli önem ve çalışma yapılmamıştır.

5. Ilgınımızın ekonomisinin lokomotifi olan Ilgın Şeker Fabrikası kar oranı bakımından Türkiye 1.si olmasına rağmen özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bir an önce özelleştirme kapsamından çıkarılması ve devlet eliyle üretimine devam etmesi için İYİ Parti olarak tüm pozitif siyasi çalışmaların içinde yer alacağımızı ez cümle belirtmek isterim.

Son günlerdeki ekonomik sıkıntıların yaşanması temel ihtiyaç gıdalarındaki artışı da göz önüne alınırsa şeker üretiminde söz sahibi olan bu fabrikamızın kar düşünmeden hatta ucuza hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda satış işleminin durdurulup devlet eliyle halka hizmetinin devam etmesini talep etmekteyiz.

6. Son günlerde mahalle aralarında sokak hayvanlarının artması ilçemiz sakinlerini ve sabah erken saatlerde okula giden öğrencilerimizi tedirgin etmektedir. Ayrıca dilsiz dostlarımızın korunması, bakımı ve kontrol altında tutulması için Hayvan Bakım Evlerinin inşa edilmesi ve gerekli düzenleme çalışmalarının belediyemiz tarafından yapılması önem arz etmektedir.

SONUÇ

  Daha İYİ yaşanılabilir Ilgın için yapılacak bir hizmet önerisi kimden ve hangi partiden gelirse İYİ Parti olarak sonsuz desteğimiz olacaktır…

 Tüm hemşehrilerimize sağlıklı güzel günler dilerim. İYİ parti iktidarında buluşmak üzere esen kalınız.

Bu haber 1029 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:07 am A A
BENZER HABERLER