21° Kapalı

Mesut Tunç: Unutulmuş Şifa Şehrimizden Merhabalar

Ilgın Gündemi - Kasım 30, 2021 11:05 am A A

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkanları, siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

Gelecek Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mesut Tunç 

Unutulmuş Şifa Şehrimizden Merhabalar 

Değerli okuyucularımız, kıymetli hemşerilerimiz…

Gönül isterdi ki Konya’mızın en şirin ilçererinden olan şifa şehri Ilgınımızdan sizlere güzel haberler verelim ama üzülerek söylüyorum ki şirin ve güzel ilçemizin gelişmesi için o kadar iktidar geçtiği halde halkımızın refahı için, göçü durdurmak için gözle görülür bir hizmet yapılmadı. 

İlçemizin ve memleketimizin geleceği olan gençlerimiz için ne bir iş sahası nede onları ilçemizde tutabilecek bir projeye imza atılmadı. 

Örneğin her yere fabrikalar açılırken neden bizim ilçemize fabrika gelmiyor?

 Biz ne kadar çabalasak ta ilçemiz için bir iş sahası oluşturulamıyor. 

Türkiye geneline oranla topraklarımız daha verimli olmasına rağmen çiftçimizin hali perişan. 

Çiftçilerimizin yanında onlara destek olacak birisi yok. Ülkemizde pancar tarımı olarak ilk sıralarda yer alan ilçemizin nerede ise kotaları dahi dolmayacak durumda. Çiftçilerimiz bu halde borç içinde yüzüyor olmasına rağmen üstüne üstlük birde cezalar uygulanacak.

 Günümüz şartlarında yaşamak iyice güçlük haline geldiğini de düşünürsek bu çiftçilerimizin hali ne olacak? Biz sesimizi kimlere duyuracağız. Toprağın tam verimli olduğu aylarda hiçbir çiftçimiz ekim dikim işleri yapamıyor. Sebebi ise her şeye sürekli zam gelip pahalılaşması.

İlçemizin bacasız fabrikaları

priligy 30 mg kaufen

, turizm ve şifa kaynağı olan Ilgın kaplıcaları turizm açısından çok önemli olmasına rağmen yeterince faaliyet yapamıyor. Kaplıcalarımıza ek olarak turist çekebilecek veya dışarıdan ilgi odağı olarak gözükebilecek yaptırımlar yapılmıyor. Bu saydıklarımız size de köy veya kasaba yerlerini andırmıyor mu?

Ilgınımız köy ve kasaba halkları genel olarak hayvancılık ve tarım işlerinden gelir kaynağı elde ederken günümüz şartlarından dolayı gelir kaynakları daralmış ve zorlaşmış olmasına rağmen tarım ve hayvancılık ile geçimlerini sağlamaya çalışan hemşehrilerimize yeterince destek sağlanmıyor.

Çavuşcugöl mahallemizde vatandaşlarımız maden bahane edilerek mağdur edilmiş ve iktidar tarafından adeta sahipsiz bırakılmıştır.

 Bu şekilde söylenebilecek yüzlerce cümle ve şikayet varken İktidar partisi ve küçük ortakları Ülkemizi olduğu gibi şehrimizi de güllük gülistanlık göstermeye çalışıyor fakat esnafın ve vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek için esnaf ve vatandaşlarımızın karşısına çıkamıyor, çünkü esnafın ve vatandaşın yüzüne bakacak yüzleri kalmadı artık.

Allah nasip eder de ülke ve Ilgın yönetimi için vatandaşlarımız tarafında yetki bizlere, Gelecek partisi kadrolarına verilirse, parti programımızın il maddesi olan “Önce İnsan” diyerek, Vatandaşlarımızın daha müreffeh bir yaşam tarzı ile Şirin bir şifa şehri olan İlçemizde sorunsuz bir yaşam için projeler üreterek, şifa deposu kaplıcalarımızın tanıtımı için festivaller düzenleyerek şehrimizin tanıtımını yapacak ve tersine göçü sağlayarak, ilçemizde büyük yatırımlar yapılmasını sağlayacağız.

Değerli hemşehrilerimiz, gittikçe kötüye giden ekonomik krize çözüm üretmek yerine bahaneler uydurarak, sanki yirmi yıldır ülkeyi başkaları yönetiyormuş gibi dış güçleri veya muhalefeti suçlayıp vatandaşlarımızı kandırmaya çalışan İktidar partisi ve küçük ortaklarının sizlerin karşısına çıkacak yüzleri olmasa da bizler Gelecek Partisi kadroları olarak mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak sizlerin dertlerini dinlemeye ve önümüzdeki ilk seçimde bizlere yetki verildiğinde dertlerinize ve sorunlarınıza çareler üretebilmek için şimdiden çalışmaya başladık.

Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde, işinin ehli liyakatli kadrolar ile en kısa zamanda ülkemizi ve şehrimizi daha müreffeh ve yaşanabilir bir hale getirerek “Acaba yarın neye zam gelecek?” veya “Dolar yarın kaç lira olacak?” diye düşünmeden sadece işimize bakacağımız günlere birlikte kavuşmak dileği sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

Allah’a emanet olun.

Bu haber 1078 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:05 am A A
BENZER HABERLER