21° Kapalı

Mekke’nin fethi Ilgın’da kutlanacak!

Eğitim - Aralık 31, 2018 9:56 am A A

Anadolu Gençlik Derneği’nden dev bir organizasyon daha! 81 ilde 600 noktada Mekke’nin fethi kutlanacak!

Anadolu Gençlik Derneği, “İnsanlığa Bir İnşirah” temasıyla Türkiye geneli 81 ilde 600 noktada Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıldönümünü kutluyor!

Ilgın’da kutlamalar bu akşam Sahib Ata Termal Otel Spor ve Kongre Merkezi’nde saat 19.30’da başlayacak.

Ayrıca Akşehir, Akören, Ilgın, Doğanhisar, Sarayönü, Beyşehir ve Cihanbeyli’de de Mekke’nin fethi programları düzenlenecek.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, “Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz.”

Anadolu Gençlik Derneği, “İnsanlığa Bir İnşirah” temasıyla Türkiye geneli 81 ilde 600 noktada Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıldönümünü kutluyor! Yüz binlerce Peygamber (S.A.V) ve Mekke sevdalısı, AGD’nin dev organizasyonuna katılacak. Mekke’nin Fethi programlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, “Emperyalist güçler hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyorlar ve hakikati örtbas ediyorlar. Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyuyor. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceleridir” dedi.

İFFET DUYGUSUNU ZEDELEYEN HER TÜRLÜ EĞLENCEYİ REDDEDİYORUZ

“Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz” diyen Turhan, şöyle devam etti: “Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz.”

FETİH BİR KURTULUŞ VE YAŞATMA HAREKETİDİR

Son 20 yılda Siyonizm başta olmak üzere terör ve İslam’ı yan yana getirmek isteyen yapıların olduğunu söyleyen Turhan, “Biz burada Batı’nın ortaya koyduğu işgal anlayışı ile İslam’ın ortaya koyduğu fetih anlayışı arasındaki farkı ortaya koymak noktasında bu programı icra etmiş olacağız. Bu yapılar kendilerinin yaptığı işgal ile Müslümanların yaptığı fetih anlayışını ilişkilendirip, fetih anlayışını işgalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Oysa işgal ve fetih arasında çok temel farklar mevcut. Fetih, insanları kurtarmak ve kötülüklerden güzelliklere doğru sevk etmek için yapılırken işgal, canlı olan ne varsa onları yok ederek kendi menfaatlerini gerçekleştirme gayesi taşır. Fetih bir kurtuluş, yeniden doğuş ve yaşatma hareketidir. Ancak Batı’nın işgal hareketi bir yok etme hareketidir. Bizler fetih ve işgal arasındaki temel farklılıkları insanımıza anlatmak için bu çalışmayı ortaya koymaktayız. Aynı zamanda bu fethin Müslümanların savaş hukuku açısından çok büyük kıymeti vardır. Fetih sırasında mazlum ve masum olan, savaşa bulaşmayan kitlelerin haklarını koruma hususunda İslam’ın ne kadar kuşatıcı olduğunu görmekteyiz’’ diyerek fethin manasının altını çizdi.

Bu haber 1730 kez okundu.
Eğitim - 9:56 am A A
BENZER HABERLER