19° Kapalı

Lavantalar Ilgın turizmini canlandıracak

Ilgın Gündemi - Temmuz 23, 2021 1:00 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesi Kapaklı Mahallesi’nde Bursa’da faaliyetlerini yürüten iş adamı Ahmet Sevim tarafından kurulan lavanta bahçesi ilk yılında yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Ekonomik değeriyle ön plana çıkan lavanta tarlaları, bir yandan da eşsiz manzarasıyla doğal fotoğraf stüdyosunu andırırken, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Evlenen genç çiftler fotoğraf çekimi için lavanta tarlalarını tercih ederken, turistler de eşsiz manzarayı görmek ve fotoğraflamak için lavanta ekili bölgelere gidiyor.

Bölgede Tıbbi ve Aromatik Bitki Merkezi kuracaklarını belirten Sevim, bölgeye dikilen lavanta fidanı, destekleyerek diktirecekleri fidanlar ile birleştiği zaman kısa bir süre içerisinde bölgeyi mora boyayacak. İlçemize turizm açısından da önemli bir değer kazandırmış olacağız.”dedi.

Gelecek yıl festival havasında ziyaretçi kabul edeceklerini söyleyen Sevim şu ifadelere yer verdi;

Bu yıl Ocak ayında ilk fidelerimizi toprakla buluşturduk. İlk yılında fidelerimizin yüzde 75 ila 80’i tuttu ve ilk çiçeklerini açtılar. Gelecek yıl bu tarlamız mora boyanacak ve festival havasında ziyaretçi kabul edeceğiz. İnşallah damıtma merkezini de kuracağız ve ürettiğimiz ürünleri kendimiz işleyerek değer kazandıracağız. Yatırım yapmak isteyen üreticilerimize de her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

LAVANTALAR BÖLGE TURİZMİNİ DESTEKLEYECEK

Lavanta bahçelerinin son yıllarda turizm açısından da bir çekim merkezi haline geldiğine dikkat çeken yatırımcı Sevim, “Verimli toprakları olan ilçemizde alternatif ürün tarımı, sanayisi ve insan kaynağıyla önemli hareketlilikler sağlanmasını ve büyük katkılar sunmasını bekliyoruz. Tarım ve kaplıca turizm şehri olan Ilgın’ımızın mahallelerinde de tarım ve turizm birlikteliğiyle daha da hareketlenmesi bölge halkı için güzel gelişmelere vesile olacak. Lavanta üretiminde iddialı olan Isparta’nın Kuyucak Köyü

, 2019 yılında 750 bin turisti çekti. Pandemi olmasaydı bu sayının 1 milyona ulaşması bekleniyordu. İnşallah Ilgın’da bu anlamda çok ciddi bir potansiyele sahip olacak. Turizm yolu üzerinde yer alıyor. Bölgeye dikilen lavanta fidanı 2 yıl içinde bölgeyi mora boyayacak. İlçemize bu anlamda önemli bir değer de kazandırmış olacağız.” açıklamasında bulundu.

Ilgın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara ise yatırımcı Sevim’i tebrik ederek, yatırım yapmak isteyen tüm çiftçilerimize fide temininden yer seçimine kadar her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Kokusuyla mest ediyor çiçeğiyle şifa veriyor

– Damar sertliği, felç, kalp krizi riskini azaltıyor.

– Depresyona iyi geliyor.

– Üst solunum yolu enfeksiyonlarında iltihaplanmayı azaltıyor.

– Çayı kanın pıhtılaşmasını önlüyor, kolesterolü düşürüyor.

– İştahı açıp sindirimi kolaylaştırıyor.

– Kas ağrılarını dindiriyor.

– Böbrek taşı oluşumunu önlerken, vücuttaki zararlı toksinleri idrar yolu ile atıyor.

– Migren, baş ve diş ağrılarına iyi geliyor.

– Akne tedavisinde oldukça etkili.

– Astım belirtilerini hafifletiyor.

– Menopoz döneminde kullanılıyor.

– Yağı çatlamış, kurumuş dudakları nemlendirmek için mükemmeldir.

– Böcek ve sinekleri uzaklaştırıyor.

– Sırt ağrılarına iyi geliyor.

Bu haber 2392 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:00 pm A A
BENZER HABERLER