21° Az bulutlu

Kaderine terkedilen hastayı Aykut hoca sağlığına kavuşturdu

Ilgın Gündemi - Kasım 14, 2023 11:08 am A A

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden Bir Başarı

15 kez karın duvarı fıtığı nedeniyle ameliyat olan ve artık tamir edilemez denilen karın duvarı fıtığı ile kaderine terkedilen İ.H (49)  Hastanemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ilgın’lı Doç. Dr. Mehmet Aykut Yıldırım ve ekibi tarafından yapılan cerrahi ile sağlığına kavuştu.

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Aykut Yıldırım  ‘Kompleks karın duvarı herni’ lerini (fıtıklarını) farklı cerrahi yöntemlerle tamir edebiliyoruz. Bu hastamızda 15 kez yapılan ameliyat nedeniyle son nüksü onarmanın oldukça güç olduğu vakada son teknoloji ekipmanları kullanarak bu ameliyatı gerçekleştirdik. Öncesinde karın yan duvarlarında botilinum toksini kullanılarak katmanlar arası gevşemeyi yaptık. Bu işlemin 4. haftasına Fasciotens yardımıyla anatomiye uygun olarak meşli bir onarım gerçekleştirdik.

Bu yöntemle ilgili Türkiye’ de az sayıda merkezin deneyimi var. Bizim yaptığımız bu vaka tüm Türkiye’de 15. Vaka oldu. İç Anadolu bölgesinde ilk defa bu yöntemi kullanarak böyle bir ameliyat yapmış olduk.  şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Mehmet Aykut Yıldırım hocamızı ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bu haber 954 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:08 am A A
BENZER HABERLER