18° Parçalı bulutlu

İYİ Parti’li Faruk Ada “şimdi konuşma zamanı susma zamanı değil”

Ilgın Gündemi - Ocak 12, 2023 5:53 pm A A

İYİ Parti Konya Büyükşehir ve Ilgın Belediye Melis üyesi Faruk Ada; “kırsal mahallelerin hakkını aramak için varız şimdi konuşma zamanı susma zamanı değil” diyerek açıklamada bulundu.

İnşaat Mühendisi Faruk Ada, açıklamasında şunları kaydetti;

KÖYLERİMİZDE EMLAK (EV-DAİRE-ARSA-TARLA) BEYANNAMESİVERGİ ÖDEMESİ HAKKINDA:Büyükşehir Kanunu çerçevesinde köyden mahalleye dönüşen ancak halen köy statüsü devam eden köylerle ilgili 2019 yılında ertelenen emlak vergileri ve diğer vergiler muafiyeti 31.12. 2022 de sona ermiştir.

Bu Çerçevede yasalarımız gereğince önce ilçe Belediyelerimiz meclisinde bulunan İYİ PARTİ Belediye Meclis üyeleri olarak verilen önergelerle aldığımız ve kırsal mahalle statüsüne geçen köylerimiz Büyükşehir Belediye meclislerinde kırsal mahalle olarak BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE 6360 SAYILI YASASI GEÇİCİ 1-15‘EİŞLENMİŞ VE 31.12.2022 SONUNA KADAR UZATMA OLMUŞTU. BU TARİHTEN SONRA TEKRAR UZATMA YOK KARARI ALINMAMIŞ. KIRSAL ALAN (KIRSAL MAHALLE) OLARAK BELİRLENEN YERLER İÇİN VERGİ AVANTAJI DEVAM EDİYOR. BEYANNAME VERİLMESİ VE VERGİ ALINMASI İLE İLGİLİ ZAMAN SINIRI BULUNMAMAKTADIR.

Kırsal mahalle olarak adlandırılan köyler de İlçe Belediyeleri emlak gayrimenkul beyanı ile vergilerini ödeme yapmaları hususunda muhtarları arayıp kırsal mahalle halkına duyurulmasını, vatandaşların beyanla ödemesi gerektiğini ve aynı zamanda da gecikmelere karşı da vatandaşa cezalı duruma düşüleceğinin bildirildiği duyumları alınmıştır. Seçimle gelen muhtarlar ve azaları kırsal mahallenin köylünün hakkını aramak için vardır.

Büyükşehir ve İlçe Belediyelere bağlı kırsal mahallelerin halkı merkez şehir mahalleleri gibi bire bir eşit hizmet alamamaktadırlar. Köylere yolcu taşıma hizmeti bile sınırlı hale getirilmiştir. Kırsal mahalle olarak bulunan köylerin arazileri tarlaları arsaları satıldı. Hatta köylüler tarafından vakfedilen köye ve köy camisine kuran kursuna maddi gelir olsun diye vakıf edilen tarlalarını sattılar. İyi parti olarak kırsal mahallelerin hakkını aramak için varız şimdi konuşma zamanı susma zamanı değildir. Diyen köylülerimize sahip çıkmalıyız. İnşallah millet ittifakı iktidara geldiğinde tekrar kasabalar Belediyeliklerine ve köyler eski köystatülerine döndürülecektir. 12.01.2023

FARUK ADA

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ILGIN İLÇE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Bu haber 652 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:53 pm A A
BENZER HABERLER