24° Kapalı

Ilgın’ın imar planı yeniden gözden geçirilmeli

Ilgın Gündemi - Mart 8, 2023 10:29 am A A

1999 – 2004 yıllarında dönemin Belediye Başkanı Av. Ramazan Yetkin Özalp tarafından yaptırılan zemin etüdü çalışmalarının ardından, Ilgın’ın imar planı 4 kattan 2 kata düşürüldü.

2000 Yılında Afyon Dinar merkezli 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde Konya Valisi Ahmet Kayhan’ın açıklamasına göre Ilgın’da 29 kişi yaralandı.

Teravih namazı sırasında yaşanan depremin şiddetini gören Ilgın Belediyesi eski Başkanı Av. Ramazan Yetkin Özalp, Jeoloji Mühendislerine ve MTA’ya Ilgın’ın zemin etüdü ve diri fay hattı çalışmalarını yaptırdı.

Yapılan çalışmaların raporlarının eline ulaşmasının ardından Başkan Özalp Ilgın’ın imarını “can kaybetmektense, seçim kaybetmeyi tercih ederim” diyerek 4 kattan iki kata indirdi.

2004 yerel seçim kampanyasında Başkan Özalp, dışında bir çok aday bilimsel bir veriye dayanmadan tekrar 4 kata çıkartılması sözünü verdi.

2004 seçim sonuçları sonucu seçilen yönetim Ilgın’ın imarını bu defa 2 katta tekrar 4 kata çıkarttı.

Çok şükür ki bu şiddette bir deprem bir daha Ilgın’da yaşanmadı.

Geldiğimiz noktada 1999 yılında yaşanan büyük deprem afetleri ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi, ayrıca MTA’nın yayınladığı diri fay hattının Ilgın’da kaplıca bölgesinden Esentepe Mahallesine uzandığını göz önüne alınarak yeniden bir imar çalışması yapılması ve gerekli diğer çalışmaların zaman kaybetmeden yapılması gerekmektedir.

2000 Yılında yapılan zemin etüdü ve sonrası yapılan zemin etüdü raporları arasındaki çelişkiler ve 2 kattan neden 4 kata çıkartıldığı ile kimlerin çıkarttığı halka açıklanmalıdır. Öte yandan sahte rapor alınması durumunda ilgililer hakkında idari ve adli işlemler yapılarak kamuoyu vicdanı rahatlatılmalıdır.

Değişen imar planından anlaşılıyor ki ya Ilgın’ın altındaki diri fay hattı yok oldu, ya da canımızın değeri yok oldu!

Takdir yetki sahiplerinin ve Ilgın halkınındır.

Deprem gerçeği ve alınması gereken önlemlerle ilgili önerisi olan herkese sayfamız açıktır.

Bu haber 1839 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:29 am A A
BENZER HABERLER