12° Parçalı bulutlu

Ilgın’da yürütülen projeyle çiftçiye hibeli arpa tohumu dağıtıldı

Ekonomi - Mart 18, 2022 9:51 am A A

Konya’nın 27 ilçesinde 380 ton arpa, 171 ton mercimek ve 185,5 ton nohut tohumu dağıtımı yapılarak 39 bin dekar nadas alanının tarıma kazandırılması planlanıyor. Bu kapsamda Ilgın’da da çiftçiye hibeli yazlık arpa tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın stratejik planları doğrultusunda, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında “Baharlık Hububat ve Baklagil alanlarının Etkinleştirilmesi Projesi” dahilinde; nadas alanlarının daraltılması ve üretime kazandırılması amacıyla Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yüzde 75 hibe yüzde 25 üretici katkılı sertifikalı arpa tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Nadas alanlarının değerlendirilmesi, münavebe kültürünün yaygınlaştırılması için münavebe ile üretimin önemli olduğunu vurgulayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur

, şöyle konuştu: “sertifikalı yerli ve milli arpa tohumu toprak ile buluşturulacaktır. Projemizden yararlanan bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.


Bu haber 1442 kez okundu.
Ekonomi - 9:51 am A A
BENZER HABERLER