17° Kapalı

Ilgın’da ‘farkındalık ve duyarlılık’ semineri

Ilgın Gündemi - Şubat 21, 2020 12:13 pm A A

Ilgın Belediyesi ve Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) Arama Kurtarma Ilgın Temsilciliği işbirliği ile “Afetlerden Korunma Bilinci” semineri verildi.

Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) Ilgın Temsilcsi Abdullah Yağcı, Ilgın belediyesi’ne ait Sahip Ata Termal Otel’in Konferans Salonu’nda konuşmada, dernek olarak hem sahada ve hem de teorik olarak afet bilinciyle ilgili eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Yağcı Konuşmasında şunları kaydetti; “deprem dediğimiz şey bizim ülkemizde olduğu gün akla gelen ve sadece 1 kaç gün gündemde kalan bir mesele, hazırlıksız yakalanıyoruz kayıplar veriyoruz sonra bilinçlenmek yerine normal hayatımıza devam ediyoruz. Elhamdülillah Devletimiz gerekli hazırlıklarını yapıyor, bizde devletimize destek olmak gayesi ile sivil toplum kuruluşları olarak hazırlanıyoruz. Deprem ülkesiyiz, deprem ilçesiyiz bu sebeble İHH Ilgın Temsilciliği olarak biz sorumluluk hissettik, vatandaşlarımızı mümkün mertebe vereceğimiz eğitimlerle yapacağımız konferans panel ve toplantılarla bilinçlendireceğiz.”

Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ise konuşmasında “Herhangi bir doğal afet meydana geldiğinde insanoğlu olarak bu afeti önlemek gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Fakat bazı önlemler alınarak, gerekli eğitim ve duyarlılıkla; oluşabilecek can ve mal kaybını minimum seviyeye indirebiliriz. Yani aslında doğal afetler değil, doğal afetler sırasında oluşan panik ve ne  yazık ki bilinçsizlik en büyük düşmanımız. Bu tarz konferanslar doğal afetlere karşı bilinçlenmemizi, panik yapmak yerine afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmamız gerekenleri öğrenmemizi sağlayacak. Son olarak, bu konuya oldukça önem verdiğimizi belirterek… 1. Derece deprem bölgesinde bulunan ilçemiz için oluşabilecek afetlere karşı Belediyemiz bünyesinde tamamiyle gönüllülerden oluşan Profesyonel Arama Kurtarma Timi kurduk. Konya Büyükşehir Belediyemizle imzalayacağımız protokolle birlikte arkadaşlarımız yakın zamanda gerekli eğitimleri almaya başlayacak. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Allah Ülkemizi felaketlerden ve Afetlerden korusun inşallah” dedi.

Konya İHH Arama Kurtarma Birim Başkanı Fatih Mızırak ‘farkındalık ve duyarlılık’ konulu seminerini gerçekleştirdi.

Seminere Müftü Abdurrahim Kocagöl,  İlçe Sağlık Müdürü Abdulmuttalip Sarı, Akşehir İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, Ilgın Akparti Gençlik kolları Başkanı Ersin Kurtçu, Ilgın itfaiye amiri Muhammet Ali Teker, Tügva ilçe Temsilcisi Ramazan Yağcı, Eğitim Bir Sen Temsilcisi Levent Öz, Kontimder ilçe Temsilcisi Mehmet Cihat Tapu katıldı.

Bu haber 1593 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:13 pm A A
BENZER HABERLER