16° Açık

Ilgın’da down sendromlular unutulmadı

Eğitim - Mart 22, 2018 9:31 am A A

Şehit Bayram Harun Çoban E.M.L. Özel Eğitim bölümü ’21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’ için bir etkinlik düzenledi.

Okulun Konferans salonununda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 25 down sendromlu çocuk ile aileleri katıldı. Çeşitli etkinlik ve aktivitelerin yapıldığı programda down sendromlular eğlenme olanağı buldu. Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler eşliğinde çocuk oyunları oynandı, şarkı söylendi, eğitici sinema filmi izletildi ve yüz boyama gibi etkinlikler yapıldı. Daha sonra down sendromlu çocuklara sürpriz hediyeler verildi. Yiyecek ve içecek ikramı yapıldıktan sonra down sendromlu çocuklar ile aileleri uğurlandı.

Öğretmenleri, Hümeyra Aydoğan ve Hatice Özdemir,  down sendromlular günü nedeniyle halkı bilinçlendirmek için etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Yetkililer, “Down sendromlu bireylerin potansiyellerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yeter bir yaşam sürdürebilmeleri için herkesin duyarlılığına ihtiyaç var. Bu amaçla böyle güzel bir program düzenleyen Şehit Bayram Harun Çoban E.M.L. Özel Eğitim bölümü gönüllü ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Gençlerin sosyal farkındalık projelerine devam etmelerini her zaman arzu ediyoruz” diye konuştu.

Etkinlik, “sizden 1 farkımız + 1 kromozom sayımız “sloganı ile son buldu.

Bu haber 2616 kez okundu.
Eğitim - 9:31 am A A
BENZER HABERLER