21° Kapalı

Ilgın’da Ak Parti’li kadınlardan “Diyabet” yürüyüşü

Ilgın Gündemi - Kasım 15, 2018 11:41 am A A

AK Parti’li kadınlar, diyabet riskine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş yaptı.

AK Parti Ilgın İlçe Kadın Kolları, Diyabet hastalığına dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Şehir Konağı önünde toplanan katılımcılar, diyabet hastalığı riskine dikkat çekmek için 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.

Kadın Kolları Başkanı Mariye Teke, yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, diyabetin zamanında ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabildiğini belirtti.

Dünyada her 11 kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu aktaran Teke, şunları kaydetti:

“Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta,başta kalp krizi,böbrek yetmezliği,göz sorunları,ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla  14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanır. Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunun mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için Ak Parti Ilgın Kadın kolları olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını diliyoruz”dedi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Karahan, AK Parti ilçe başkanı Ali Erten, AK Parti Belediye Başkan aday adayı Yalçın Ertaş, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda üye katıldı.

Bu haber 2156 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:41 am A A
BENZER HABERLER