12° Parçalı bulutlu

Ilgın’da Ahilik Haftası Kutlamaları

Ilgın Gündemi - Eylül 19, 2022 11:41 am A A

Ilgın’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları için program düzenlendi.

Ilgın Esnaf ve Sanakarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ve Ilgın Müftüsü İbrahim Güneş’i makamlarında ziyaret ederek kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Etkinlik, Lala Mustafa Paşa Külliyesi, Kurşunlu ve Sanayi Camisi’nde Ahilik Haftası dolayısıyla Ahi Evran ve tüm geçmiş esnafların ruhuna okutulan Mevlid-i Şerif ve ahi helvası dağıtımıyla devam etti.

Kutlamalar, Stad Parkta düzenlenen programla devam etti. Program, Lala Mustafa Paşa Cami İmam Hatibi Ali Topçu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Parlak, yaptığı konuşmada, Ahilik ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında 9’uncu kez bir arada bulunduklarını belirterek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Ilgın Müftüsü İbrahim Güneş tarafından yemek duası yapıldı, ardından Müftü Güneş konuşmasında Ahilik kültürü hakkında sunumunu gerçekleştirdi.

Programda, Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından “Yılın Ahisi” seçilen 38 yıllık ayakkabı tamir ve imalat ustası Hasan Çelikkaya’ya Kaymakam Yılmaz tarafından plaket verildi.

Yılın kalfası oto boya işiyle uğraşan Veysel Balyas’a Belediye Başkanı Yalçın Ertaş tarafından plaket verildi.

Yılın çırağı sıhhı tesisatçı Yasin Karabulut’a Konya birlik başkan vekili tarafından plaketi takdim edildi.

Etkinliğe Kaymakam Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Müftü İbrahim Güneş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Apil, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kozan, İYİ Parti ilçe Başkanı Muharrem Elmalı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Maden İş Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Süt Birliği Başkanı Serdal Ünal, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda esnaf katıldı.

Programda esnaflara ahilik pilavı ikram edildi.

Kutlama programı hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bu haber 803 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:41 am A A
BENZER HABERLER