10° Açık

Ilgın’da adli kolluk koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Ilgın Gündemi - Aralık 12, 2018 11:00 am A A

Ilgın Adliyesinde adli kolluk görevlilerine yönelik Ilgın Cumhuriyet Başsavcısı Levent İnce, Cumhuriyet Savcısı Erhan Eroğlu ve Cumhuriyet Savcısı Ersin Ketenci başkanlığında adli kolluk personelinin katılımı ile adli kolluk koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Toplantıda olaylar sonrasında özellikle delil toplama usullerinde yaşanılan aksaklıklar müzakere edildiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Levent İnce, İlk olarak delil toplama aşamasının önemine değinildi. Böylelikle olayların daha hızlı ve etkin şekilde çözümlenmesi hususu hedeflenmiştir. Bu durumun da hızlı ve etkin yargılama yapılacağının önemi dile getirildi.  Adli kolluk görevlilerinin de istek ve talepleri değerlendirildiğini ifade etti.

Adliye toplantı salonunda yapılan toplantıda, konuşan İnce, “Adli hizmetlerin yürütülmesinde yaşanan sorunların tartışılması ve çözüm yollarının aranması, soruşturma işlemlerinin en seri ve sağlıklı biçiminde yürütülmesinin sağlanması suretiyle Adli soruşturma sürecinin adil yargılanma hakkına en uygun şekilde sonuçlandırılmasına yardımcı olunması amacıyla böyle bir toplantı düzenledik” dedi.

Toplantıda, savcılık tarafından yapılan sunumda soruşturmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar dile getirilerek,  katılımcıların dile getirdikleri talep ve sorunlar not alınarak çözüm yolları bulunmaya çalışıldı. Adli olaylarla ilgili uygulamada yaşanan sorunların çözümüne yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu, ayrıntılı sunum yapıldı.

Bu haber 2692 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:00 am A A
BENZER HABERLER