28° Kapalı

Ilgın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara: “gübredeki fahiş fiyat artışlarına çözüm bulunmalı”

Ilgın Gündemi - Ocak 25, 2021 3:44 pm A A

Ilgın Ziraat odası Başkanı Ahmet Kara

, acilen gübredeki fiyat artışlarına denetim mekanizması getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kara, Ekim ayında Bin 650 lira olan üre gübrenin bugün yaklaşık olarak yüzde 82 fiyat artışı ile 3 bin lira seviyesine geldiğini söyleyerek şunları kaydetti;

“2021 üretim sezonunda çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı çiftçilerimiz zor dönemler geçirmektedir. Özellikle gübre atım sezonunda, fiyatların yaklaşık olarak yüzde 80 ile 90 arasında büyük bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Üreticilerimiz bu fiyat artışı zor duruma sokmaktadır. Ekim ayında fiyatı Bin 650 lira olan üre şuanda 3 bin lira seviyelerine ulaşmıştır. Sayın bakanımız biz çiftçilerimiz size gönül vermişken, yeni tip korona virüs (COVİD-19) salgınında kolonya, maske ve market ürünlerindeki fahiş fiyat artışlarına anında müdahale edilirken, biz çiftçilerimiz bu sektörde neden bir fiyat denetim mekanizması yok. Sizlerden ricamız acilen bu gübre fiyatlarındaki fiyat artışlarına denetim yapılmasını istiyoruz.”

Kara, “bugün bir yıl içerisinde yem fiyatları yüzde 50 artmış, elektrik yüzdü 117 gibi rakamlara ulaşmış,  gübre fiyatları ise yüzde 82 bir artış olmuştur. Bakanlığımız ve yetkili mercilerden acilen çözüm bekliyoruz. Yoksa bu yıl üreticilerimiz, tarlalarına gübre atamama duruma geldi. Yetililerden çözüm bekliyoruz” dedi.

Bu haber 2574 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:44 pm A A
BENZER HABERLER