15° Açık

Ilgın MYO’nu tercih eden ilk beş öğrenciye 2 yıl burs

Eğitim - Mart 6, 2019 4:52 pm A A

Rektör Şahin’den, Ilgın’a ziyaret

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Ilgın’ı ziyaret ederek, Meslek Yüksek Okulu’nda açılan yeni bölümleri kazanacak öğrencilere burs verilmesi ile ilgili Ilgın Kalkınma, Tanıtma, Kamu Hizmetlerini ve Eğitimi Destekleme Derneği ile bir protokol imzaladı.

Protokol gereği Ilgın’da eğitim yapan Ilgın Meslek Yüksek Okulu’na açılacak 8 bölümü ilk beşte kazanacak öğrencilere, başarılarını devam ettirmeleri koşuluyla 2 yıl boyunca burs verilecek.

Bu alanda ülkemizde bir ilk olduğunu vurgulayan Rektör Şahin, ilçede bulunan Meslek Yüksek Okulu’nun verilecek bu burs vesilesiyle cazip hale geleceğini ve tercih sebebi olacağını söyleyerek şunları kaydetti,

“Mevcut Meslek Yüksek Okulu’nun yeniden aktif hale getirilmesinin ardından, Ilgın’a bir de 4 yıllık Yüksek Okul açılmasını da gündemimize aldık. Ilgın’ın termal suyunun da tedavide kullanılabileceği Sağlık Bilimleri alanında 4 yıllık bir Yüksek Okul açılabilmesi için çalışmalar yapacağız. Eğitimi destek veren herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”
Protokol imza töreninin ardından bir konuşma yapan Kaymakam Fatih Kadiroğlu, “öğrenci yokluğundan dolayı kapanan Yüksek Okulu’muza sayın Rektörümüzün de desteğiyle yeni bölümler açtık, bu bölümlerin öğrenciler tarafından tercih edilmesini sağlamak amacıyla, Ilgın’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla el ele vererek burs imkanı sağlamayı taahhüt ettik ve bugün de onun protokolünü imzaladık. Bu vesile ile ilçemize gelen Sayın Rektörümüze 4 yıllık bir yüksek okul açılması talebimizi de ilettik ve bunun için düşündüğümüz binayı beraberce gezdik diyen Kaymakamımız, Ilgın halkını her alanda temsil eden yöneticileri olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik bundan sonra da göstereceğiz. Hep birlikte el ele ilçemizi daha iyi noktalara taşıyacağız inşallah” dedi.

Kaymakam Kadiroğlu, İlçenin bir öğrenci şehri olması noktasında başta Konya Milletvekili  Hacı Ahmet Özdemir, olmak üzere, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Özcan Koçyiğit, Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Koç, Ziraat Odası eski Başkanı Selamet Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Can, Pankobirlik Başkanı Yusuf Yazır, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Şoförler Odası Başkanı Yüksek Eskici, Süt Birliği Başkanı Serdal Ünal, Maden İş Sendikası Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç ve Müftü Abdurrahim Kocagöl’e katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Heyet, Kaymakamlık makamında yapılan protokol imza töreninin ardından, heyet 4 yıllık yüksekokul yapılması planlanan, öncesinde FETÖ’ye ait olan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okul binasında incelemelerde bulundu.

 

Bu haber 3066 kez okundu.
Eğitim - 4:52 pm A A
BENZER HABERLER