25° Kapalı

ILGIN MESLEK YÜKSEK OKULUNU YAZAN ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ BURS

Eğitim - Temmuz 22, 2019 11:22 pm A A

Selçuk Üniversitesi ile Ilgın Kalkınma, Tanıtma, Kamu Hizmetlerini ve Eğitimi Destekleme Derneği arasında imzalanan protokole göre 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Meslek Yüksekokulumuzdaki her bir programa ilk 5 sıradan yerleşerek kesin kayıt yaptıran öğrencilere eğitim hayatları (2 Yıl) boyunca 250 TL karşılıksız burs verilecektir.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Türkiye de örnek bir uygulamayı başlatıyoruz. Açık olan bütün programlarımıza ilk 5 sıradan yerleşen öğrencilerimize eğitim-öğretim süresi boyunca burs verilecek. Gerçekten Türkiye&rsquode bir ilk ve örnek bir uygulama devamının geleceğini umuyoruz. Öğrencilerimizin tercihlerinin artmasında da büyük katkı ve fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu büyük bir fedakârlıktır. Bu fedakârlığı Ilgın halkı gösterdi. İnşallah karşılığını da fazlasıyla görecektir., şeklinde konuştu.

Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ise İlçemizde Yüksekokulumuz epey sıkıntılı bir dönem geçirdi. Bölümler öğrenci yokluğundan dolayı kapatıldı. Hocamızın desteğiyle bu sene senatodan 10 yeni bölüm çıkartıldı. Biz de kendilerine söz verdiğimiz gibi Ilgın halkı ile birlikte Ilgın Sivil Toplum Örgütlerimizin başkanlarının da fedakârlıklarıyla birlikte derneğimizi kurduk. Derneğimiz aracılığıyla Yüksekokul öğrencilerimize burs vermeyi vaat ettik. Öğrencilerimize, başarılı oldukları sürece eğitim-öğretim hayatları boyunca söz konusu bursu Ilgın halkının desteğiyle sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Yüksekokulumuz doldukça üniversitemizin de desteğiyle yeni bölümleri de açıp burs vermeye devam edeceğiz. Buraya 4 yıllık Yüksekokul açılmasını arzu ediyoruz. Bütün Sivil Toplum Örgütleri, belediyemiz ve kaymakamlığımızla beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz., dedi.

KAYNAK:selcuk.edu.tr/duyuru.aspx?h=66023

Bu haber 2090 kez okundu.
Eğitim - 11:22 pm A A
BENZER HABERLER