19° Kapalı

Ilgın küçükbaş hayvancılık festivaline geri sayım başladı

Ilgın Gündemi - Mart 11, 2022 10:51 am A A

Hububat ambarı Konya’nın kaplıca diyarı Ilgın ilçesinde “Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık ve Ekipmanları Festivali”ne geri sayım başladı.

Ünlü sunucu ve küçükbaş hayvan üreticisi Osman Tanju Güneri bazı temaslarda bulunmak üzere Ilgın’a geldi.

Anadolu Merinosu ve Akkaraman ırklarının başkenti olan Ilgın’da bazı çiftlikleri ziyaret ederek çekimler gerçekleştirdi.

Ilgın Kaplıcaları’nda bir otelin konferans salonunda Ilgın’lı üremecilerle söyleşi programında bir araya gelen Güneri

, küçükbaş hayvan üretimi, arîlik, besleme, cinsler ve performansı ile ilgili konularda sunumunu gerçekleştirdi.

Burada üreticilerin sorularını cevaplayan Güneri, ürecililere bir sürprizi olduğu ifade ederek şunları kaydetti;

“Ilgın ziyaretimizde “Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık ve Ekipmanları Festivali” yapılması konusunda girişimlerde bulunduk. İnşallah Ilgın’ın öz ırkları Anadolu Merinosu ve Akkaramanın başta arenada olduğu, hayvancılık sektörüyle ilgili eğitim ve seminerler, damızlık koç yarışmaları, çoban köpeği yarışmaları gibi pek çok renkli etkinliğin de yer alacağı festival, Ilgın Belediyesi uhdesinde İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ilgın Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

 Burada bir açıklama yapan Ilgın Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Altan, “Ilgın Küçükbaş hayvancılık festivalinin yapılmasında emeği geçenlere ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum. İlçemizde yapılacak festival inşallah hem Şehr-i Şifa Ilgın’a, hem hububat ambarı Konya’mıza, hem de ülkemize katkı sağlayacak” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Uğur ise, “Ülkemizde farklı bölgelerde zaman zaman düzenlenen küçükbaş hayvancılık festivalini Ilgın’da yapmayı planlıyoruz. Biz de Ilgın olarak festivalin ilçemizde yapılmasından dolayı memnun olduk. İnşallah hem şehrimizde hem bölgemizde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine büyük faydası olacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Ilgın Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık ve Ekipmanları Festivali”nin tarihi belirlendikten sonra tanıtım toplantısının yapılacağı bildirildi.

Güneri, Ilgın Küçükbaş Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Altan’a hayvancılığa verdiği desteklerden ötürü plaket takdim etti.

Bu haber 1381 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:51 am A A
BENZER HABERLER