16° Kapalı

Ilgın Kaplıca, Sağlık ve Turizm Festivali başladı

Ilgın Gündemi - Ağustos 5, 2022 11:39 am A A

Ilgın’da 15’ncisi düzenlenen geleneksel Kaplıca, Sağlık ve Turizm Festivali yapılan açılış ve sanatçı Ahmet Yenilmez’in canlandırdığı Hz. Mevlana’nın Ilgın Kaplıcalarına gelişinin canlandırılması ve kurdele kesimi ile başladı.

Konya’nın Ilgın ilçesinde, geleneksel olarak yapılan 15. Ilgın Kaplıca Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali, Ilgın Kaplıcalarında açılaş programı ve konserle devam etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri, Orhan Erdem, Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, , Gülay Samancı ve Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti ve MHP  Konya İl Başkan Yardımcıları, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ,Kaymakam Aytekin Yılmaz ve Komşu İlçe Kaymakamları,  komşu İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Apil, MHP İlçe Başkan vekili Hasan Ünal, CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan, Deva Partisi Ilgın İlçe Başkanı Ali Nadaroğlu, Konya Bölge Müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ev sahibi Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Ardından Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz ve milletvekilleri sırayla birer konuşma gerçeklyeştirdi.

Protokol konuşmalarının ardından 15. Ilgın Kaplıca Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali açılışı kurdele kesimi ile yapıldı.

Açılışta Ilgın Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri düzenledi.

Açılışa katılanlara aşure ikram edildi.

Mehteran gösterisinin ardından alış veriş stantlarının açılışı gerçekleştirildi.

Festival 8 Ağustos Pazartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bu haber 1287 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:39 am A A
BENZER HABERLER