25° Kapalı

Ilgın Belediyesi’nden ilçeye sağlık yatırımı

Ilgın Gündemi - Ağustos 2, 2022 2:08 pm A A

Ilgın Belediyesi tarafından İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün eski binasını restore edilerek 10 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Binası olarak ilçeye kazandırılacak.

Ilgın’da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor.

Eski Ilgın Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılan Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi, 112 ASHİ Binası ve 2 Nolu ASM+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Binası’nın hizmete açılmasıyla birlikte Ilgın Belediyesi’nden yeni bir sağlık yatırımı hamlesi geldi.

Sağlık açısından önemli bir yatırıma daha imza atan Ilgın Belediyesi, ilçede bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü eski binasını yeniden restore ederek 10 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Binası olarak ilçeye kazandırmayı hedefliyor.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, ilçenin şifalı kaplıcalarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak “İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte boş olarak duran alanın değerlendirilmesi için Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yıkım ve yapım işlemlerinin Ilgın Belediyesi, gerekli ekipman desteğinin ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanacağı 10 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Binası’nı şehrimize kazandırmak için 2022 Ağustos ayı meclis kararımızı aldık. Yapım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte sağlık alanında kullanılmak üzere belediyemiz tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilecektir. Yapılacak olan yatırımın şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber 818 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:08 pm A A
BENZER HABERLER