20° Kapalı

Ilgın basınından Sarıl Arama Kurtarmaya ziyaret

Ilgın Gündemi - Mart 1, 2023 9:30 am A A

Kahramanmaraş merkezli depremin haberini alarak ilk gün sabah erkenden yola revan olan, Konya’mızın arama ve kurtarma alanında faaliyet yürüten tek gönüllü derneği olan Sarıl Arama ve Kurtarma Derneğini Ilgın’da görev yapan basın mensupları ziyaret etti.

Hatay Belen’de AFAD koordinesinde arama ve kurtarma faaliyeti yürüttüklerini belirten dernek başkan Abdullah Yağcı ziyarette yaptığı koruşmasında şunları kaydetti;

“Deprem haberini alır almaz, eğitimlerini tamamlamış sertifikalı gönüllü üyelerimize ACİL çağrısında bulunduk. Sabahın ilk saatlerinde kendi sahsi aracımızla yola revan olduk. AFAD tarafından Hatay Belen’de derneğimize görev verildi. Arama ve Kurtarma faaliyetlerimizi ilk gün öğle saatlerinde başladık. Elhamdülillah ekip arkadaşları ellinden gelen gayretin daha fazlasını gösterdi. Sosyal medyada da viral olan ‘ne oluyor ya’ diye tepki veren Kayra tekrar hayata bizimle sarıldı.”

Bölgeden döner dönmez dinlenmeden, “gönüllü eğitimlerine başladık”

“Arama ve kurtarma faaliyetlerimizi tamamlayarak ilçemize döndük. Dinlenmek yerine hemen gönüllü başvurularını alarak eğitimlere başladık.Geçen hafta 23 gönüllümüzün eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını verdik. Aynı zamanda Milli Eğitimle yaptığımız protokol çerçevesinde okullarda da eğitimlerimiz devam ediyor. Gönüllü başvurularını alarak her hafta eğitimlerimize devam edeceğiz. Elimizde gelen gayreti göstereceğiz.

Malzeme ve araç tedariki başladıklarını belirten başkan Yağcı konuşmasına şöyle davam etti.

“Gönüllülerimizin katkısı ile bir araç aldık. Araç içi giydirme çalışmaları devam ediyor. Bazı esnaflarımızda araç ve gereçler konusunda ciddi katkılarda bulundular. Ama tüm alet ve cihazları tamamlayabilmemiz için Ilgın halkının desteğine ihtiyacımız var. Bizi yalnız bırakmayacaklarına eminim” dedi.

Başkan Yağcı, kendilerine destek veren Ilgın Basınına teşekkür etti.

Ziyarette gönüllülerden Ramazan Yağcı ve Üzeyir Bütün hazır bulundu.

Ilgın Basını adına kısa bir konuşma yapan Haydar Dilek, Sarıl Arama ve Kurtarma ekibi ve gönüllülerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziraat Bankası- TR48 0001 0001 7197 6661 5550 01

Ilgın Sarıl Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği

Bu haber 628 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:30 am A A
BENZER HABERLER