18° Parçalı bulutlu

Hemşehrimiz Doç Dr. Mehmet Aykut Yıldırım bir başarıya daha imza attı.

Ilgın Gündemi - Mart 13, 2023 8:52 pm A A

Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  hemşehrimiz Doç Dr. Mehmet Aykut Yıldırım  “Sitoredüktif Cerrahi + Sıcak Kemoterapi” Yöntemi ile Tedavi yöntemi ile bir başarıya daha imza attı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden bir başarı daha. !

Yaklaşık 3 ay önce geçirdiği apandisit ameliyatı sonrası apendiks müsinöz tümörü olduğunu öğrenen ve NEÜ Meram Tıp Fakültesine başvuran 21 yaşındaki hasta; Nüksü önlemek, eksik kalan cerrahi işlemi tamamlamak, kanserli hücrelerin tüm karın içine ve karın içi organlara yayılmasını engellemek amacıyla NEÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Aykut Yıldırım ve ekibi tarafından yapılan cerrahi ile kemoterapiyi birleştiren sitoredüktif cerrahi + sıcak kemoterapi (SRC+HIPEC) yöntemi ile tedavi edildi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Yıldırım; SRC+HİPEC tedavisi kolon, rektum, apendiks, mide, over ve periton gibi organlarda başlayarak, tüm karın içine ve diğer karın içi organlara yayılan kanserlerde kemoterapi ile yanıt alınamadığı durumlarda gelişmiş merkezlerde kullanılmaktadır. Hastanın kaliteli yaşam süresini uzatmayı amaçlayan bu yöntem; öncelikli olarak tümörün yayıldığı gözle görülen tüm alanlarda tümörün tamamen cerrahi olarak çıkarılmasını ardından özel cihazlarla 42 dereceye kadar ısıtılmış kemoterapötik ilaçların karın içine verilerek hücresel boyuttaki tümör alanlarının yok edilmesini amaçlamaktadır. Bizde genç yaştaki hastamızda bu yöntemi uyguladık ve hastamız sağlığına kavuştu dedi.

Hemşehrimiz Doç. Dr. Mehmet Aykut Yıldırım hocamızı ve ekibini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Bu haber 1911 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:52 pm A A
BENZER HABERLER