14° Hafif yağmur

Diş Hekimi Emre Atalay’a sorduk

Ilgın Gündemi - Eylül 21, 2018 10:42 am A A

İlçemizde faaliyet gösteren, yeni ve asansörlü kliniğinde faaliyetlerine devam eden, Diş Hekimi Mehmet Emre Atalay’ı yeni yerlerinde ziyaret ederek son günlerde çok merak edilen ‘implant nedir’ sorusuna cevap aradık.

Yeni yerlerinde ziyaret ettiğimiz Atalay’ın kliniğinde girişte geniş bir asansör bizi karşıladı. Engelli hastalara büyük kolaylık sağlayacağını düşündüğümüz asansörlü bir binada hizmet vermesi bizi mutlu etti.

Ayrıca klinikten daha fazlası var diyebiliriz, 2 ayrı muayene odası, geniş ve ferah bir salonla hizmet veriyor. Ananda teşhis için çok önem arz eden röntgen cihazı da klinikte yerini almış durumda.

Klinik hakkında verdiğimiz bu kadar bilginin ardından, Cancan ızgara karşısında Meşe Yapı’nın yapmış olduğu binanın 2’inci  katında hizmet veren Diş Hekimi Mehmet Emre Atalay’a ‘implant nedir’ sorusunu yönelttik.

İşte Atalay’ın sorumuzu vermiş olduğu cevaplar;

Hak Haber -İmplant tedavisini titanyumdan üretilen materyallerle yapay kök uygulaması olarak tanımlayabiliriz?

Atalay -İmplantları çene kemiğinde dişsiz bölgelere yerleştirerek sabit yada hareketli protezler uygulayabilmekteyiz.

Hak Haber -İmplant hangi yaş aralığında uygulanabilmektedir?

Atalay -İmplant tedavisi büyüme –gelişim dönemini bitiren bütün bireylere uygulanabilmektedir.Bu aralık bayanlarda 18 erkeklerde 20 yaştır.Kişiden kişiye küçük değişiklikler gösterebilmektedir.

Hak Haber -İmplant uygulaması için genel sağlık durumu önemlimidir?

Atalay -İmplant tedavisinde genel sağlık durumu bütün cerrahi operasyonlarda olduğu gibi önem taşımaktadır.İmplant cerrahisi düzenlenemeyen sistemik rahatsızlığı bulunmayan bütün bireylere uygulanabilmektedir.

Hak Haber – Tek diş eksikliğinde neden imlant uygulanır?

Atalay -Tek diş eksikliklerinde geleneksel protezlere göre implant tedavisi daha koruyucu bir yöntemdir.Geleneksel protezlerde köprü uygulaması için dişsiz boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerin küçültülmesi gerekir.Dişlerin küçültülmesi muakkak dişlerin ömrünü azaltmaktadır.Bundan dolayı tek ve çoklu diş eksikliklerinde implant uygulamak daha koruyucu ve güncel bir yöntemdir.

Hak Haber -Tamamen dişsiz hastalara implant uygulanabilmekte mi?

Atalay -Tamamen dişsiz hastalarada implant tedavisi uygulayabilmekteyiz.Tamamen dişsiz hastalara alt ve üst çeneye altışar tane implant uygulayarak sabit protezler kullanılabilmektedir.Bazı durumlarda hastaların ekonomik durumu buna müsaade etmiyorsa implant sayısı azaltılarak ağız içi stabilitesi iyi olan hareketli protezlerde uygulayabilmekteyiz.

Hak Haber -İmplant cerrahisi sonrasında hastalarda şişlik ve ağrı gibi şikayetler yoğun olur mu?

Atalay – İmplant cerrahisi lokal anesteziyle uygulanan bir operasyondur.Hastalar uygulama esnasında herhangi bir ağrı hissetmemektedirler.Ameliyat sonrası reçete ettiğimiz ilaçları düzenli olarak kullanırlar ve tavsiyelerimize uyarlarsa yoğun bir ağrı hissetmemektedirler.

Hak Haber -İmplantlar ömür boyu kullanılırmı?

Atalay -Bu çok karşılaştığımız bir soru.implant ağız hijyeni iyi olan ve diş eti problemlerinin tedavisini ihmal etmeyen bireylerde ömürlük olmaktadır.Ağız hijyeninin iyi olmadığı durumlarda bunun yanına diş eti problemleride eklenirse implant etrafındaki kemik yapıda dramatik bir şekilde kayıp olmakta ve implantlarda kayıp yaşanabilmektedir.Bu tabiî ki çok kısa bir süreç değildir.

Hak Haber – Ameliyattan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Atalay -Yara iyileşmesi için en önem verdiğimiz şey ağız hijyenidir.Ağızdaki yaralar tamamen kapanmadan sigara kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.Hastalar tavsiyelerimize uydukları taktirde impant cerrahisi sonrası problemler minumuma inmektedir.

Hak Haber -Çene kemiğinin yetersiz olduğu durumlarda implant yapılabilmekte mi?

Atalay-İstisnai vakalar haricinde çene kemiğini yükseltmek için kemik tozları kullanabilmekteyiz.bu şekilde çene kemiğinde yeterli kemik seviyesi elde edilir ve implant tedavisi uygulanabilir.

Atalay’a vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür eder yeni yerlerinde başarılar dileriz. IHH

Bu haber 3146 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:42 am A A
BENZER HABERLER