11° Açık

Bu karar kabul edilemez ve bizim için yok hükmündedir

Ilgın Gündemi - Aralık 15, 2017 3:24 pm A A

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar TURGUT, ABD Başkanı Trump’ın imzaladığı, Kudüs’ü İsrail’in başkenti gören karar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

– Bu karar kabul edilemez ve bizim için yok hükmündedir

-Tüm İslam ülkeleri Kudüs’ün tamamını, Filistin devletinin başkenti olarak tanımalı

-İsrail ile ilişkiler durdurulmalı

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar TURGUTyaptığı açıklamada, alınan kararın şaşırtıcı gelmediğini belirterek, “Biz biliyoruz ki İsrail’in bu coğrafyadaki mevcudiyetinin temeli ABD, İngiltere ve Avrupa ülkeleri gibi devletlerin çaba ve gayretleri ve siyonizmin 5700 yıllık büyük İsrail (Arz-ı Mev’ud) çalışmasının neticesindendir. İslam coğrafyasının parçalanmış ve ayrılıklara düşmüş vaziyeti bu duruma istemeden katkı sağlamakta ve İsrail’in konumunu güçlendirmektedir. BOP planı işlemekte ve İslam coğrafyası parçalanmaya devam edilmektedir. Bu karar kabul edilemez ve bizim için yok hükmündedir” dedi.

Turgut, yapılması gereken yaptırımlar ile ilgili de şöyle konuştu: “İlk etapta devletimizin öncülüğünde 1, İslam ülkeleri, aralarındaki ihtilafları ve aykırılıkları bir kenara bırakıp Kudüs (Filistin) davası etrafında birleşmelidir. 2, bütün İslam ülkeleri Kudüs’ün Tamamını Filistin devletinin başkenti olarak tanımalı ve bunu dünyaya deklare etmelidir. 3. İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 Teşkilatı Türkiye öncülüğünde hemen toplanmalı ve Orta Asya’dan Afrika’ya Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasına bütün Müslümanların birliğini sağlayacak ve mazlum ve mağdur coğrafyalarında umudu olacak, İslam birliğinin mutlaka kurulacağı güçlü bir şekilde duyurulmalıdır. 4, İslam ülkeleri, İsrail’le olan bütün siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerini durdurmalıdır. 5, İslam ülkeleri hava sahalarını ve karasularını İsrail’e kapatmalıdır.”

Turgut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı kararlar yeniden güncellenmeli, kan, gözyaşı ve zulüm üzerine inşaa edilmeye çalışılan işgalci terör devletine, bırakın  Kudüsün batısını bırakmayı , 1917 öncesi Osmanlı bakiyesi Filistin topraklarında yerinin olmadığı deklare edilmelidir.Bundan bin sene önce haçlı saldırılarını nasıl durdurmuşsak yüz sene önce aziz vatanımıza yapılan yüzyılın haçlı saldırılarını ve devam ettirdikleri saldırıları nasıl durdurmuş ve def etmişsek öncelikle birlik ve beraberliğimizi hem kendi içimizde hem İslam dünyasında sağlayarak bu saldırıları da durdururuz. Unutmayalım ki ırkçı emperyalizmin asıl hedefi Türkiye’dir. Türkiye var olduğu müddetçe ve Allah’ın izni ve yardımıyla kıyamete kadar var olacaktır. Mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu olacak ve hiç bir güç Arz-ı Mev’ud hayalini gerçekleştiremeyecektir.”

Bu haber 1680 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:24 pm A A
BENZER HABERLER