18° Açık

Başkan Özlen, Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu Kesinleşti

Ekonomi - Ocak 28, 2019 12:57 pm A A

Sitemize açıklama yapan Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN;  “Ilgın Ticaret Odası Yönetim Kuruluna seçildiğimiz 2013 yılından itibaren çalışmalarına başladığımız Ilgın Organize Sanayi Bölgesi kuruluşunu kesinleştirmiş bulunmaktayız.” dedi.

Başkan ÖZLEN açıklamasında, “ Ilgın Ticaret Odası olarak 2013 yılında Mevlana Kalkınma Ajansı teknik desteği ile Ilgın Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Çalışması konulu projemiz ile süreç başlatılmıştı. Bürokratik işlemleri Odamızca yürütülmekte olan Ilgın OSB için belirlenen Zaferiye mevkiinde bulunan Osb alanı için yaklaşık dört yıldır süren mücadelemiz sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 25.01.2019 tarihli yazısında; “Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçimi Yönetmeliği’nin 20’nci maddesi gereği Konya Ilgın OSB yeri olarak sınırları kesinleştirilmiştir.” denilerek onaylanmış, tarafımıza da resmi yazı ile tebliğ edilmiştir.

Bu süreçte bizi yalnız bırakmayarak her türlü desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ’ye, TOBB Başkanımız M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na, Konya Milletvekilimiz ve hemşerimiz Hacı Ahmet ÖZDEMİR’ e , Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı’ya, önceki dönem Konya Milletvekillerimiz M. Uğur KALELİ ve Mehmet BABAOĞLU’na, eski Konya Valisi Yakup CANPOLAT’a, Ilgın Kaymakamımız Yunus Fatih KADİROĞLU’na, Ilgın Belediye Başkanımız Mehmet KARAHAN’a, Ilgın Müftümüz Abdurrahim KARAGÖL’e, Konya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Uğur ÖZALIR ve personeline,  İlçemiz Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanlarımıza, Harita Mühendisimiz Nihat DİREK’e, ilçemiz siyasi parti temsilcilerine, Ilgın İlçe Tarım ve Orman önceki Müdürümüz Veli UĞUR’a ve tüm daire amirlerimize,www.ilginhakhaber.com’a, Odamızın yönetim kurulu, meclis başkanım ve meclis üyeleri ile Genel Sekreterimize, personelimize, üyelerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. dedi.

Başkan ÖZLEN, bundan sonraki süreçte Ilgın OSB için müteşebbis heyet kurma çalışmaları başlayacağını belirterek, “Ilgın’ımıza ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu haber 2066 kez okundu.
Ekonomi - 12:57 pm A A
BENZER HABERLER