14° Parçalı bulutlu

Başkan Ertaş, Projeleri Yerel Basın İle Birlikte Gezdi.

Ilgın Gündemi - Ocak 19, 2023 10:20 am A A

Başkan Ertaş,Yapımı Tamamlanan ve Devam Eden Projeleri Basın Mensupları İle Birlikte Gezdi.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ilçede görev yapan basın mensuplarını, belediye tarafından gerçekleştirilen proje ve yatırımları yerinde inceledikleri basın turunda ağırladı.

Ilgın’a değer katan çok sayıda projeye hayat veren Ilgın Belediyesinin yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımlarına yapılan ziyaretlerde, çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendiren Başkan Ertaş en kısa sürede tüm yatırımların hizmete alınacağını belirtti.


KÜLTÜR MERKEZİ


Yapımı tamamlanan ve hizmete açılacak olan Kültür Merkezi İçerisinde sinema salonu,bebek ve çocuk kütüphanesi,toplantı salonu,kafeteryası ile bir çok kültür alanında faaliyet gösterecek.


GELECEĞIN KİTAP KURTLARI BEBEK KÜTÜPHANESİNDE BULUŞACAK


Kültür Merkezi İçerisinde bulunan
Bebek ve çocuk kütüphanesi okul öncesi ile okul çağı çocuklarına yönelik faaliyetler ile onların fiziksel, bilişsel ve kavramsal gelişmeleri ile kütüphane farkındalıklarına büyük bir katkı sunacak.Geleceğin kitap kurtları bu merkezlerde yetişecek ve Ilgın okuma şehri olacak.


KİTAP KAFE


Yapımı tamamlanan Kitap Kafe
Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisinde Büyük Han Toplantı Salonu içerisinde yer alıyor.Gençlere özel çok amaçlı salon olarak hazırlanan proje konferans salonu, kütüphane, kafe ve ders çalışma alanlarından oluşuyor.


CEZA EVİ KÜTÜPHANE


Eski ceza evinin bulunduğu taş binayı anlamlı bir dönüşüm projesi için hazırlayan Ilgın Belediyesi 830 m2 alanda çocuklar, gençler ve yetişkin bireyler için yeniden dizayn edip okuma ve çalışma alanı, kitap kafe, sessiz kütüphane, çocuk sinema salonu, çocuk okuma salonu ve yetişkin kütüphane olarak Ilgın’a kazandırıyor.


MİLLET BAHÇESİ


111 bin 182 metrekare alanda yapılacak olan Ilgın Millet Bahçesi vatandaşların yeşillikler içerisinde sevdikleriyle beraber hoşça vakit geçirip nefes alacakları bir alan olacak. İçerisinde millet kıraathanesi, gezinti yolu, yöresel ürün satış alanları, yeşil oturma terasları, piknik alanı, çocuk oyun alanları, spor alanı, seyir terasları, amfi tiyatro, renkli bitkiler bahçesi, çağlayan ve su değirmeni gibi yerler yer alıyor.


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ertaş,Ilgın’ın gelecek vizyonunu nasıl şekillendirmek istediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi; “Ilgın Belediyesi olarak, şehre vizyon katacak projelere yenilerini ekleyerek Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın planlamalarını yapıyoruz”dedi.

Bu haber 662 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:20 am A A
BENZER HABERLER