20° Kapalı

Başkan Altay’ın Ilgın ziyareti

Ilgın Gündemi - Eylül 20, 2018 4:03 pm A A

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya’nın Ilgın İlçesindeki yatırımları görmek ve yerinde incelemek için ilçeyi ziyaret etti.

İlk olarak Ilgın Şehit Ali Gümüş İmam Hatip Ortaokulu’na giden Başkan Altay, burada öğrencilerle bir araya gelerek yeni yapılan halı sahanın ilk futbol maçına katıldı.

Öğrencilere yerli ürünler kullanması konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Altay konuşmasında şunları kaydetti;

“Çok fazla ithal ürün kullanıyoruz. İçinde yaşamış olduğumuz bu durum vesilesi ile yerli üretime hızlı bir geçiş yapmamız lazım ve sizlerde bu geçişe yardımcı ve destek olmanız gerekiyor. Çünkü bizler geleceğin Türkiye’sini sizler için inşa etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Altay’a ziyaret esnasında eşlik eden Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Şehit Ali Gümüş İmam Hatip Ortaokulu yanına Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan halı sahayı ilçemizi ziyarete gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız  Uğur İbrahim Altay ile birlikte ve çocuklarımızla maç yaparak kullanıma açtık. Çocuklarımız için çok güzel bir yer oldu. Güle oynaya kullansınlar. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ardından yapımı devam eden Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Altay Ilgın ASEM öğrencilerinin ikramlarını kabul etti.

Buranın ardından ilçeye yeni kazandırılan Muhsin Yazıcıoğlu prestij caddesindeki esnaflar ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay esnaflara hayırlı işler dileklerinde bulundu. İlçenin yeni prestij caddelerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinde gazetecilere açılama yapan Başkan Altay, şunları kaydetti: “Büyükşehir yasasının hayata geçmesinden sonra yaklaşık 4 buçuk yılda Ilgın’a 115 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi ve bu yatırımların büyük bir kısmı prestij cadde yapımına ayrıldı. Prestij caddelerle ilçemiz daha modern ve güzel bir görünüme kavuşmuştur. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ilgın ziyaretini yine Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilat kapsamına alınan Merkez Kıraathane’sinde sonlandıran Başkan Altay; vatandaşlarla yapmış olduğu sohbetten sonra yaptığı açıklamada Ilgın’ın, Konya’nın önemli ilçelerinden birisi olduğuna vur yaptı.

Yapılan hizmetleri değerlendiren Başkan Altay şunları kaydetti: “Ilgın’da neler yapmışız görmek için geldik. Ilgın bizim için önemli bir ilçe, diğer ilçelerimiz gibi. Burada da önemli işler yapmışız. Biraz prestij cadde uzamış ama sonunda güzel olmuş. İnşallah en kısa sürede diğer hizmetlerde tamamlanır.”

Ilgın ziyaretini burada sonlandıran Başkan Altay, ziyaretlerine devam etmek üzere Kadınhanı’na hareket etti.

Bu haber 2187 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:03 pm A A
BENZER HABERLER