İmam hatip lisesi mezunları pilav gününde buluştu

Ilgın Gündemi - Temmuz 11, 2016 3:20 pm

Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Cuma günü düzenlenen geleneksel pilav günü, büyük ilgi gördü.

Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi  bahçesinde düzenlenen pilav gününde mezunlar, bir araya geldi. Geleneksel olarak düzenlenen pilav gününe, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Osman Dur, Seyit Ali Kurtuluş, Hamdi Sırlı, AK Parti İlçe Başkanı Ali Erten, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, mezun öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

10’uncusu düzenlenen geleneksel pilav günü Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı.Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Eyyüp Topcu konuşmasında, davetlerine icap eden katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti ve gelecek yılda Ramazan Bayramında 11’inci pilav gününü düzenleyeceklerini duyurdu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise; “Geleneksel İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları buluşmasındayız. Bu geleneği başlatan, organize edenlerden, destek olanlardan Allah razı olsun. Klasik bir İmam Hatip farkı, Ilgın dışında yaşayan ve Ilgın’da yaşayan mezun mensup ve hoca buluşması.  Birlik, beraberlik ve kardeşlik buluşması. Allah bizleri bu günlere bu aylara tekrar tekrar kavuştursun inşallah, ayrıca bu yılki sponsor Uyanık ailesine de teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcılara geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Pilav ikramından sonra dua yapıldı. IHH


BENZER HABERLER