İmam hatip lisesi mezunları pilav gününde buluştu

Ilgın Gündemi - Temmuz 19, 2015 12:05 pm

Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen geleneksel pilav günü, büyük ilgi gördü.

Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi  bahçesinde düzenlenen pilav gününde mezunlar, bir araya geldi. Geleneksel olarak düzenlenen pilav gününe, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Milli Eğitim Bakanlığı  Özel Eğitin ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Ali Erten, eski okul müdürleri, mezun öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

  1. Düzenlenen geleneksel pilav günü mevzun öğrencilerden Muhammet Topcu’nun okumuş olduğu Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı.Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Eyyüp Topcu konuşmasında, ” Derneğimiz olarak 2006 yılından bugüne kadar çeşitli hizmetler yapmaktayız. Biz dernek yöneticileri bir zamanlar kapı kapı, öğrenci toplamaya köy ve beldelerde hutbe ve vaazlarla aman çocuklarınızı imam hatip lisesine gönderin okutalım diye yalvarıyorduk Allah’ıma hamdü senalar olsun şimdi Ilgın’da beş tane okulumuz öğrenciyle doldu. Bu günleri bizlere yaşatanlardan Allah’ım binlerce kez razı olsun. Bizler imam hatipliyiz bizde terörist değil Fatih nesilleri çıkar, hizmet erbabı insanlar çıkar” ifadelerini kullandı.Topçu;  Davetlerine icap eden katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti ve gelecek yılda Ramazan Bayramında yine pilav günü düzenleyeceklerini duyurdu.

Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise; Bu gün sizlerin arasında olmaktan çok mutluyum. Bizleri bir araya gelmemize vesile olan fikir sahibi ve dernek yöneticilerine teşekkür ederim. Ilgın’da beş okulun öğrenci kayıtlarının dolu olması beni ayrıca mutlu etti. Biz eğitimin daha iyi seviyelere getirilmesi için gerekenleri yapacağız. Benim Mevzunlardan ve mensuplardan tek isteğim imam hatipliliğinizin lütfen gereğini unutmayınız. Ne iş yapıyorsanız yapın ama aslı vazifenizi unutmayın dedi.

 

Katılımcılara geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Pilav ikramından sonra dua yapıldı.

 

BENZER HABERLER