18° Kapalı

Ahmet Kara’dan, “TMO ürün alacak açıklaması”

Ilgın Gündemi - Haziran 27, 2022 3:05 pm A A

Ilgın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)  Ilgın Ajans amirliğinin bu yıl ürün alacağını duyurdu.

Bu yıl hasat döneminin Ilgın’da henüz yeni başladığını ve TMO’nun da alımlar için hazırlıklarını tamamladığını dile getiren Başkan Ahmet Kara, şunları kaydetti:

Çiftçilerimizin mutlaka randevu alarak gitmelerini öneriyoruz. 04 Temmuz 2022 Pazartesi günü ilk ürün arpa alımı yapılacaktır. Randevu almadan önce de ÇKS’deki kendi bilgilerini güncellemelerini, ÇKS sahibinin ürünün bizzat başında bulunmasını, banka hesaplarını hazırlamalarını ve ürünlerini sağlıklı bir şekilde TMO’ya teslim etmelerini bekliyoruz” dedi.

Lisanslı depo avantajı

Ilgın’da lisanslı depo olmadığına dikkat çeken başkan Kara, lisanslı depolara ürün verilmesinin de avantajları olduğuna işaret ederek, “Üreticiler, lisanslı depolara ürünlerini teslim etmeleri halinde yüzde 2’lik stopaj ve yüzde 2’lik SGK kesintilerinden muaf olacaklar. Ton başına 25 lira nakliye desteği ve teslim etmiş oldukları ürünlerin yüzde 75’ine kadar Ziraat Bankasından ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden sıfır faizle 9 ay süreyle kredi kullanabilecekler” dedi.

Bu haber 1160 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:05 pm A A
BENZER HABERLER