21° Kapalı

Ahde Vefa Bisiklet Turu

Eğitim - Temmuz 12, 2018 4:54 pm A A

Ahde Vefa Bisiklet Turu Sporcuları Ilgın’da Şehit evini ziyaret etti.

Konya’da görev yapan üç öğretmen, 15 Temmuz Şehitleri’ni anma amacıyla Ahde Vefa Bisiklet Turu düzenledi.

Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Ahde Vefa Bisiklet Turu” için İstanbul’a, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne kadar pedal çevirecek öğretmenler Ilgın’da mola vererek 15 Temmuz Şehitleri Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. 

Kutlu bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden öğretmenler, “Yol boyunca uğradığımız her noktada şehitlikleri ve şehit ailelerini ziyaret edip selam ileteceğiz.” dedi.

Öğretmenleri karşılayan Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan konuşmasında şunları kaydetti: “Tarihin kaydettiği o geceyi unutmamak ve unutturmamak adına çocuklarımıza ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılması için ülke genelinde özellikle 15 Temmuz’un sene-i devriyesinin çok yaklaştığı şu günlerde çeşitli etkinlikler devam ediyor. 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Ahde Vefa Bisiklet Turu da bu vefa gösterilerinden bir tanesi. Bugün Konya’dan başlayan ve 15 Temmuz günü İstanbul’da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sonlanacak olan Bisiklet Vefa Turu’nu ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sporcularımızı ilçemizde misafir edip inşaallah tekrar uğurlayacağız. Bisiklet Vefa Turu’na katılan ve bu sıcak havada pedal çeviren tüm öğretmenlerimiz ile projeye emek harcayan katkıda bulunan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun.”

Karşılamaya Belediye Başkanı Mehmet Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Sonra hep birlikte Şehit Hüseyin Aksoy’un aile evine ziyarete gidildi.

Ziyaretin ardından Konya’nın çeşitli okullarında görev yapan Alper Can, Hakan Arıkan ve Selim Ecevit Şen isimli öğretmenlerin yedi gün sürecek bisiklet yolcuğu yeniden başladı. Öğretmenler, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne kadar 7 gün boyunca pedal çevirecek.

Bu haber 2582 kez okundu.
Eğitim - 4:54 pm A A
BENZER HABERLER