28° Parçalı bulutlu

5 ay sonra tam tersi açıklama

Ekonomi - Şubat 26, 2018 2:29 pm A A

Hükümetin ilk etapta 14 fabrikayı özelleştirme kararına tepkiler büyüyor. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, bugün AK Parti Konya İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi.

Hükümetin ilk etapta 14 fabrikayı özelleştirme kararına tepkiler büyüyor. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, bugün AK Parti Konya İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. Özdemir, ayrıca Merhaba Gazetesi muhabiri Ali İbileme’nin “Şeker Fabrikaları” ile ilgili sorularını da cevaplandırdı. Şeker Fabrikaları’nın zarar ettiğini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: “”Tüm Türkiye’de şeker fabrikaları zarar ediyor. Devletin bu fabrikalardan zararı 1 Milyar TL. Bunun 600 Milyon’u Özelleştirme İdaresi’nden karşılanıyor. 400 Milyon’u bütçeden karşılanıyor. Devlet bu fabrikalardan her yıl 1 Milyar TL zarar ediyor. Dünya 1 ton şekeri 120 dolara mal ediyor. Biz ise 400 dolara mal ediyoruz. Devlet neden zarar etsin. Fabrikalar 6 ay çalışıyor, 6 ay boş duruyor. Satılmasın diyenlere siz alın diyoruz almıyorlar. Devletin zarar etmesini istiyorlar.”

Vekil, Hacı Ahmet Özdemir’in bugünkü yaptığı açıklamaların, Ilgın Şeker Fabrikası’nın 2017 yılındaki kampanya açılış töreninde yaptığı konuşmaların tam tersi olması ise dikkatlerden kaçmadı. Vekil, kampanya açılış töreninde şunları dile getirmişti: “Konya ilçeleri arasında Ilgın, önümüzdeki yıllarda daha farklı bir konuma taşınacak. Fabrikanın Ilgın’a yapılması bize gerçekten çok mutluluk verdi. 5 bin 600 olan Ilgın nüfusu o günden itibaren 53 binlere ulaştı. Fabrika, Ilgın için büyük bir değer.”

İŞTE HACI AHMET ÖZDEMİR’İN 6 AY ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

http://www.merhabahaber.com/800-milyonluk-katki-1211388h.htm

Kaynak: 5 ay sonra tam tersi açıklama

EMRE ÖZGÜL; Kaynak: merhabahaber.com 5 ay sonra tam tersi açıklama 

Bu haber 2847 kez okundu.
Ekonomi - 2:29 pm A A
BENZER HABERLER